Så er Sveige i gang med det som trolig er landets første innovasjonspartnerskap. Det er Stockholms läns landsting som står bak, men Karolinska Universitetssjukhuset er den operative på vegne av myndighetene. Partnerskapet skal utvikle en medisinskteknisk løsning for overvåkning av syke, nyfødte barn – en løsning som i dag ikke finnes i markedet.
Det var i juli i år at Sveriges läns landsting inviterte til innovasjonskonkurranse. I disse dager løper fristen ut for å melde seg på for interesserte leverandører. Det som skal utvikles, er pasientplasser med digitalt og integrert beslutningsstøtte og integrert videokamera (poliklinisk inkubator). Det er snakk om utvikling, ferdigstilling, kjøp og leveranse av slike plasser.
Landstinget har de senere årene hatt behov for slike plasser for syke, nyfødte barn. Gjennom forespørsler og grundig markedsdialog, inklusive høringsrunder, fått beskjed fra ledende markedsaktører at det for tiden ikke finnes en komplett og ferdigstillet pasientplass som imøtekommer behovet. Det dreier seg om en helhetsløsning med innovative løsninger for funksjoner og integrasjon mot interne IT-systemer mv. I tillegg kommer andre tekniske og funksjonelle løsninger som krever vesentlige forbedringer sammenliknet med eksisterende pasientplasser, beslutningsstøtte og videokameraer.
En eller flere leverandører
Kontrakten som tildeles er i form av en avtale om partnerskap med en eller flere leverandører, for siden gjennom en rammeavtale gjøre det mulig med avrop av en ferdig pasientplass. Karolinska Universitetssjukhuset, Nya Karolinska Solna og Södersjukhuset AB er blant de institusjonene som i første omgang kan få muligheter til avrop. Det kan imidlertid også komme flere sykehuset som får denne muligheten, skriver landstinget.
Det er Stockholms län landsting som gjennomfører anskaffelsen, men kunngjøringen skjer i Karolinska Universitetssjukhusets navn. Dette sykehuset kommer i partnerskapet til å representere landstinget.
– Jeg er helt sikker på at denne typen prosess er den rette for å fremme utviklingen av medisinsk tekniske løsninger, da dette er en prosess som gjør det mulig for den kliniske profesjonen sammen med leverandørene å utvikle morgendagens teknikk, sier prosjektlederen, Malin Boije, vede Karolinska Universitetssjukhuset.
Bli den første til å kommentere på "Svensk innovasjonspartnerskap til hjelp for overvåking av syke, nyfødte barn"