Sju masteroppgaver kjemper om gjev anskaffelses-pris

Anbud365: Sju masteroppgaver kjemper om gjev anskaffelses-prisDe prisnominert masteroppgavene med offentlige anskaffelser som tema, vurderes av en fagkomite oppnevnt av styret i Anskaffelsesakademiet, sier akademiets styreleder Malin Arve og senterleder Geir Svenning, og de understreker at det i denne komiteen ikke er representanter fra noen høyskoler eller universiteter.

Skriv ut artikkelen

Sju masteroppgaver fra fem forskjellige universiteter og høyskoler er i år nominert til Anskaffelsesakademiets pris for beste masteroppgave på området om offentlige anskaffelser. Det forteller akademiets styreleder Malin Arve og akademiets senterleder Geir Svenning i en samtale med Anbud365. Antall nominerte masteroppgaver er en liten økning fra 2020. Prisen deles ut på Anskaffelsesakademiet årlige F&U-dag. I tillegg til å motta gavesjekk på inntil 40 000 kroner gir studentene som vinner prisen, en presentasjon av sin oppgave på F&U-dagen.

Anskaffelsesakademiet arrangerer sin årlige Forskning- og undervisningsdag, F&U-dagen 24. og 25. november arrangerer.

– F&U dagen er møteplass for de som vil få med seg det siste som skjer på høyskoler og universiteter innen offentlige anskaffelser, forteller Malin Arve og Geir Svenning. I skrivende stund er ikke programmet ferdig, men det er bestemt fra styret i Anskaffelsesakademiet at deler av F&U-dagen skal foregå via nettet.

Motivere studenter

Anskaffelsesakademiet skal også i år dele ut pris for beste masteroppgave innen offentlige anskaffelser: I 2020 ble det besluttet i Anskaffelsesakademiet å gi ut en pris for beste masteroppgave innenfor offentlige anskaffelser, fremholder de to. Begrunnelsen for en slik beslutning er å motivere studenter til å skrive om offentlige anskaffelser i sin masteroppgave, for å bidra med forskning og for å øke synligheten av faget. For å bli nominert til en slik pris, må studentene skrive sin masteroppgave innenfor temaet offentlige anskaffelser, og det er den enkelte høyskole eller universitet som nominerer oppgavene.

I år er det nominert 7 masteroppgaver fra 5 forskjellige universiteter og høyskoler. Det er en liten økning fra 2020. Prisen for årets masteroppgave deles ut på Anskaffelsesakademiet årlige F&U-dag, som arrangeres i november hvert år. I tillegg til å motta gavesjekk på inntil 40 000 kroner gir studentene som vinner prisen, en presentasjon av sin oppgave på F&U-dagen.

Fagkomite

– Masteroppgavene kan skrives på norsk eller engelsk, og må skrives i forbindelse med en masterutdannelse på en norsk høyskole eller universitet. Som utgangspunkt skal hvert universitet eller høyskole, nominere den eller de masteroppgavene som institusjonen mener er den beste. Oppgavene sendes deretter til en fagkomite, oppnevnt av styret i Anskaffelsesakademiet, sier Arve og Svenning, og de understreker at det i denne komiteen ikke er representanter fra noen høyskoler eller universiteter. Anskaffelsesakademiet dekker reisekostnader for disse studentene i forbindelse med årets F&U-dag.

Egen nettside

Anskaffelsesakademiet har også en egen nettside: https://anskaffelsesakademiet.no/. Målet med den er, poengterer styreleder Malin Arve og senterleder Geir Svenning, å skape entusiasme og interesse rundt etter og videreutdanning og forskning innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser, og: – Målgruppen er alle som jobber, forsker og underviser innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser – dele opplevelser og gi forskning og faglige analyser et perspektiv i både nasjonal og internasjonal sammenheng.

På nettsiden finnes informasjon om Akademiet, om organiseringen, om tilbudene og «siste forskningsnytt». Her kan interesserte bl.a. lese masteroppgaver om offentlige anskaffelser fra flere utdanningsinstitusjoner, og hvem som har fått pris på NHO for sine masteroppgaver. Studenter får kunnskap om hva akademiet driver med av tilbud for dem, universiteter og høyskoler inviteres til å bli partnere – på samme måte går tilsvarende invitasjon ut til offentlige virksomheter.

Bli den første til å kommentere på "Sju masteroppgaver kjemper om gjev anskaffelses-pris"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.