Massiv dialogrunde gav økning i antall tilbydere på godt over 100%, majoriteten lokale

Anbud365: Massiv dialogrunde gav økning i antall tilbydere på godt over 100%, majoriteten lokaleVærnesregionen Innkjøp i samarbeid med Næringsforeningen i Værnesregionen (NiV) hadde en serie innspillsmøter før en kunngjøring av avtale om håndverkstjenester. Det gav uttelling. På bildet: Daglig leder, Jon Uthus, i NiV.

Skriv ut artikkelen

En massiv dialogrunde forut for kunngjøringer med info om kommende anskaffelser, og innspill fra markedet til bruk i utformingen av konkurransegrunnlagene. Det var nøkkelen til at antall tilbud på håndverkstjenester i Værnesregionen denne gangen økte fra 22 i 2017 til 50 nå. Av de 50 var dessuten 46 lokale – de hadde levert tilbud til sine respektive hjemstedskommuner.

I 2017 mottok Værnesregionen Innkjøp tilbud fra 22 leverandører. På årets anbudsrunde ble det levert tilbud fra hele 50 aktører. 46 av disse er lokale leverandører tilhørende den kommunen de har levert tilbud til, heter det i et oppslag i Stjørdals-Nytt (bak betalingsmur). Resultatet er fantastisk og det sier at våre lokale bedrifter er konkurransedyktige, heter det.

I denne omgang er det håndverkstjenester som har vært på anbud. Maskinentreprenørjobber har vært ut i tre deler, basert på størrelsen på arbeidet. Ifølge innkjøpsrådgiverne i Værnesregionen Innkjøp har ikke prosessen gitt enkelte bedrifter større fortrinn enn andre.

Dialogmøter i alle kommuner

I forkant av utlysningen arrangerte Værnesregionen Innkjøp i samarbeid med Næringsforeningen i Værnesregionen (NiV) flere innspillsmøter, der nærmere 100 bedriftsledere og 65 bedrifter deltok. Møtene har blitt holdt i alle kommunene i regionen og arrangørene mener at antall leverte tilbud viser at forarbeidet har vært en suksess. Møtene har vært åpne for alle, og de som kom for å få mer info, fikk det det. De som ikke dukket opp, fikk da ikke informasjon.

Dialog nytter, det viser den lokale deltakelsen på anbudsrundene, konstateres det fra arrangørhold. Møtene ga viktige innspill som bidro til å forme utlysningene, og dette skaper også en større tillit til det offentlige markedet.

Selve prosessen startet i fjor høst, og møtene pågikk fra januar til februar. Innlevering av tilbud ble gjort i slutten av april og tildeling ble gjort mot slutten av sommeren. De fleste kontraktene går over fire år.

Miljøsertifisert eller lærebedrift

Nå i første omgang har det ikke vært faste krav til bedrifter om å verken være miljøsertifisert eller lærebedrifter, men dette kan komme til å bli et krav til neste omgang. Her vil imidlertid både Næringsforeningen i Værnesregionen og Værnesregionen Innkjøp stille seg til disposisjon for å være behjelpelige med prosessen.

Lærebedrift er ønsket, og de har hatt et krav om at bedriftene må kunne bli dette innen de første seks månedene. Om ikke bør det kunne dokumenteres hvorfor de ikke har lærlinger, vi forstår alle ikke har mulighet til det.

Bli den første til å kommentere på "Massiv dialogrunde gav økning i antall tilbydere på godt over 100%, majoriteten lokale"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.