Et solid dypdykk i hva som foregår på forskningsfronten når det gjelder det offentliges anskaffelsespraksis og – muligheter venter de som prioriterer Forsknings- og Utdanningsdagen 2023. I tillegg skal det deles ut en pris for beste masteroppgave i faget, og to av Stortingets utdannings- og forskningspolitikere skal ut i paneldebatt. Arrangementet foregår i regi av Anskaffelsesakademiet, som også har lyktes i å få over en forsker fra det velrenommerte «anskaffelses-universitetet» University of Nottingham.
Arrangementet er gratis og finner sted 30. oktober fra kl. 11.00 til 16.00. Program, presis adresse for arrangementet og påmeldingsmuligheter finner du her. Dagen etter trommes det sammen til Anskaffelseskonferansen, som Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) står for.
Anskaffelsesakademiet
Anskaffelsesakademiets formål er å dekke behov for kompetente offentlige innkjøpere ved å bidra til å etablere nasjonal forskningsbasert utdanning i UH-sektoren innen offentlige anskaffelser. I tillegg skal akademiet utvikle og spre ny kunnskap innenfor fagemnet offentlige anskaffelser gjennom forskning, samarbeid og kunnskapsdeling mellom forvaltning, næringsliv og akademiske institusjoner.
Samarbeidspartnere er Høgskolen i Molde, Universitetet i Bergen, NTNU, Norges Handelshøyskole, Nord universitet og Høyskolen Kristiania – i tillegg til LO, NHO, DFØ, Sykehusinnkjøp og Virke.
Hva foregår på forskningsfronten?
Anskaffelsesakademiet er nå organisert av Høyskolen Kristiania. Den daglige ledelse av Anskaffelsesakademiet forestås av senterleder Marius Langseth. Han sier til Anbud365 at F&U-dagen er en unik mulighet for forskere, studenter, innkjøpsledere, praktikere, politikere, og alle som har en interesse for offentlige innkjøp, til å samles og dele kunnskap.
– Nettverksbygging, diskusjoner og presentasjoner er en viktige side av arrangementet, fremholder han. For de som jobber med eller er interessert i offentlige anskaffelser, er dette en gylden mulighet til å dykke dypere inn i feltet og oppdage hva som rører seg innen forskning og utdanning.
Programmet
Blant høydepunktene i programmet er en paneldebatt med Jan Tore Sanner (H) og Lise Selnes (AP), begge i Stortingets forskning- og utdanningskomite. Terje Lauvaas Andersen, Geir Arne Svenning og Deodat E. Mwesiumo fra Høyskolen i Molde skal ta for seg hvilken type kompetanse og kunnskap må til for å lykkes med grønne offentlige anskaffelser i samferdselsprosjekter.
Tim Torvatn, NTNU, rapporterer fra prosjekt innovative anskaffelser. Hilde Sætertrø med erfaring fra Leverandørutviklingsprogrammet har som tema «Organisatoriske forutsetninger for innovasjon i offentlige anskaffelsesprosesser». Fra Nord Universitet kommer Elena Dyptsyna og Dolores Modic for å fortelle om tidlig markedsengasjement i sirkulære anskaffelser. Om senterlederen selv, Marius Langseth fra Høyskolen Kristiania, presenterer prosjektet datadrevne beslutninger i det offentlige anskaffelsessystemet.
Internasjonalt – og pris
Fra det faglig solide University of Nottingham kommer Dr. Aris Georgopoulos. Europas kanskje ledende ekspert på offentlige anskaffelser, Sue Arrowsmith, er professor emeritus ved dette universitetet. Hun har bl.a. spilt en nøkkelrolle i Storbritannias utviklingen av sitt eget system for offentlige anskaffelser etter at landet forlot EU. Georgopoulos’ tema er «Governance lessons from Covid-19 in EU/UK and the potential role of AI».
Og ikke minst skal daglig leder i KS Anskaffelsesforum, Tanja Huse Fagerlie, bidra om kompetanse og ressurser i norske kommuner, NHO-advokat Arnhild Dordi Gjønnes om «Fra forskning til implementering» og styreleder i Anskaffelsesakademiet, Tim Torvatn og senterleder Langseth skal innvie de fremmøtte i akademiets planer for 2024. Og så prisen for beste masteroppgave utdelt av Barbro Bottheim, DFØ, – med påfølgende foredrag fra «beste master». Elin Ørjasæter leder det hele.
Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsesakademiet inviterer til dypdykk i anskaffelses-forskning"