Fredag 18. november møtes pådrivere fra fire sentrale akademiske miljøer til sin andre F&U-dag for offentlige anskaffelser. Dette er en møteplass for avrapportering, men også for diskusjon av viktige skritt mot et anskaffelsesakademi. En skisse for fremtidig master i offentlige anskaffelser skal bl.a. legges fram.
Første gang var det NTNU som var vert for F&U-dagen. Denne gangen er det Universitetet i Bergen (UiB) som inviterer til samling. Ved UiB er man i ferd med å bygge opp et akademisk miljø for offentlige anskaffelser. Det var ved denne institusjonen en av Norges – enn si Europas – aller fremste på anskaffelsesjuss, nå pensjonert professor Kai Krüger, hadde sitt virke.
Neste F&U-dag innenfor offentlige anskaffelser er planlagt til Molde i november 2017.
Formålet med F&U-dagen
– Formålet med F&U-dagen er at universiteter og høyskoler skal formidle det som gjøres av forskning og undervisning innenfor offentlige anskaffelser, sier Geir Arne Svenning, som leder EUV (Enhet for utadrettet virksomhet) ved Høgskolen i Molde (HiM). Han er primus motor for årsstudiet ved høgskolen – forløperen til det som forhåpentligvis skal bli en del av Anskaffelsesakademiet.
F&U-dagen er også et tiltak for å kunne få forskningsmiljøene til å finne sammen og bli bedre kjent, og også kanskje samarbeide om videre forskning.
Møteplass for synliggjøring
– Det utarbeides årlig mange rapporter og dokumenter innenfor fagemnet offentlige anskaffelser, men her er det snakk om en møteplass for å vise fram sin F&U aktiviteter innenfor offentlige anskaffelser, poengterer Svenning, som fortsetter:
– Dette en flott arena for å vise frem hva et anskaffelsesakademi, innenfor offentlige anskaffelser, har å by på. Et av formålene for et slikt akademi er å kunne tilby høyere utdanninger innenfor offentlige anskaffelser. For å tilby masterkurs må det betydelig med forskning til for å kunne tilby relevant og rett kompetanse til studentene.
F&U seminaret er åpent og kostnadsfritt for de som ønsker å høre på.
Rapportering og masteropplegg
På F&U-dagen i Bergen skal UiB, HiM, NTNU og Norges Handelshøyskole legge fram hva som er nytt innenfor offentlige anskaffelser hos de respektive. Disse institusjonene har i samarbeid med en lang rekke offentlige innkjøpsenheter og organisasjoner etablert et årsstudium (deltid) i offentlige anskaffelser. HiM skal også gi status for dette årsstudiet.
I tillegg skal det legges fram skisser til et masteropplegg i offentlige anskaffelser. På programmet står også spørsmålet om hvordan man kan få inn flere PhD i offentlig sektor via støtteordningen til Norges Forskningsråd. I programmet til F&U-dagen antydes et mål på minst fem søkere innenfor offentlige anskaffelser våren 2017.
Bli den første til å kommentere på "Skal drøfte viktige skritt mot et anskaffelsesakademi"