Nytt studietilbud skal bidra til kompetanseløft på anskaffelses-området

Anbud365: Nytt studietilbud skal bidra til kompetanseløft på anskaffelses-områdetStudietilbudet vi nå utvikler for bærekraftige offentlige anskaffelser er et etterlengtet svar på behov for kompetanseheving på dette feltet, påpeker Hans Olaf Delviken, høgskolelektor ved Høgskolen i Innlandet (HINN) og emneansvarlig.

Skriv ut artikkelen

Et nytt og skreddersydd studietilbud ved Høgskolen i Innlandet (HINN) skal bidra til å løfte kompetansen på offentlige og bærekraftige anskaffelser. Mange offentlige enheter strever med mangel på kompetanse på området, og rekruttering av dyktige medarbeidere innen fagfeltet er utfordrende, heter det i en melding. Men etterspørselen er økende, og det står erfarne undervisere klar til å øse av sin kompetanse for studentene.

En modenhetsundersøkelse fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) peker nettopp på behovet for økt kompetanse, spesielt innen bærekraftige anskaffelser.

Erfarne undervisere

Undervisere med lang erfaring skal bidra i det nye tilbudet til Høgskolen i Innlandet (15 studiepoeng). Gjennom en blanding av digitale egenstudier og fysiske samlinger, er intensjonen at studentene skal få en helhetlig forståelse av anskaffelsesprosessen og hvordan bærekraftige hensyn kan integreres.

Hans Olaf Delviken, høgskolelektor ved Høgskolen i Innlandet (HINN) og emneansvarlig har lang erfaring fra offentlige anskaffelser, som innkjøpsansvarlig og med ansvar for bærekraft i en avdeling i Kommunaldepartementet. Senere var han 10 år i Divisjonen for offentlige anskaffelser, som tidligere var i Direktoratet for forvaltning og IKT, men som nå inngår i Direktoratet for forvalting og økonomistyring. Der utviklet han verktøy og veiledning for innkjøp, med vekt på innovasjon og bærekraft.
 

Han har i med seg advokat Kari-Elisabeth Skotnes som har 29 års erfaring med offentlige anskaffelser og bygge- og anleggskontrakter hentet fra 15 år i Forsvarsbygg og 11 år for konsulentselskaper. Hun har holdt en rekke kurs knyttet til offentlige anskaffelser, rådgivnings- og entreprisekontrakter og forvaltningsrett, heter det.

Innkjøper: Absolutt behov for økt kompetanse

Studiet er designet for å møte behovet for kompetanse på tvers av innkjøps- og leverandørsektoren og tilbys fleksibelt på deltid i samarbeid med Høgskolesentret i Kongsvinger. Det vil gi en grundig innføring i offentlige anskaffelser generelt, samt et dypdykk i bærekraftige aspekter.

–  Vi ser absolutt behovet for å øke kompetansen og på den måten også tryggheten rundt det å håndtere offentlige bærekraftige anskaffelser, sier Ann Kristin Vårdal Olsen, innkjøpsrådgiver i Regionalt innkjøp i Kongsvingerregionen.

– Mulighetene som ligger i det å klare å bruke innkjøp som et strategisk virkemiddel er store og mange – både på klima og miljø, sosiale forhold og økonomi. Vi trenger å være flere som ser det store, helhetlige bildet, for å få til de beste anskaffelser som dekker de reelle behovene best mulig. Da kan vi sikte videre mot den drifta som blir best både for kommunene og for næringslivet rundt oss, slår Olsen fast.

Studiet som har oppstart i september 2024, er egnet for både innkjøpere og leverandører til det offentlige, samt andre med interesse for innkjøp og bærekraft.

Vi er veldig glade for at HINN etablerer dette tilbudet i Kongsvinger. Det vil styrke innkjøpskompetansen i regionen, bidra til mer samarbeid på tvers, og skape økt fokus på effektive, profesjonelle og bærekraftige anskaffelser i fremtiden.

Bli den første til å kommentere på "Nytt studietilbud skal bidra til kompetanseløft på anskaffelses-området"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.