DFØs store anskaffelsessjekk: Resultatene rett rundt hjørnet – og nytt verktøy kommer

Anbud365: DFØs store anskaffelsessjekk: Resultatene rett rundt hjørnet – og nytt verktøy kommerPå bildet: Anskaffelsesundersøkelsens resultater skal være til nytte for innkjøps-Norge! Det slår seksjonssjef for analyse og innkjøpsledelse, Mona Stormo Andersen (t.h.), og prosjektleder for Anskaffelsesundersøkelsen 2024, Malin Hogstad, fast – begge DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring).

Skriv ut artikkelen

31.mai lanserer DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) resultatene av Anskaffelsesundersøkelsen 2024. Få dager etter, på Anbud365-dagen 5. juni, får du – enten du deltar fysisk eller digitalt – ta del i et knippe av resultatene. Samtidig med resultat-lanseringen vil DFØ også vise frem hvordan du kan benytte et styringspanel for å utvikle egen virksomhet. På Anbud365-dagen er det prosjektleder for undersøkelsen, DFØs Malin Hogstad, som presenterer resultater fra undersøkelsen.

I dagens innkjøps-Norge, hvor grønn omstilling og bærekraftig utvikling står i sentrum for offentlige anskaffelser, er det avgjørende for offentlige virksomheter å kontinuerlig forbedre seg. For å møte denne utfordringen gjennomfører DFØ Anskaffelsesundersøkelsen annet hvert år for å kartlegge modenheten til innkjøps-Norge. Anskaffelsesundersøkelsen er et resultat av DFØ sitt samarbeid med små og store virksomheter over mange år. DFØ har i tillegg analysert beste praksis hos store virksomheter (Benchmark-prosjektet), som også har inspirert utviklingen av Anskaffelsesundersøkelsen og hvordan DFØ kan legge til rette for virksomheters eget utviklingsarbeid gjennom et styringspanel.

Resultatene av Anskaffelsesundersøkelsen gir DFØ et grunnlag for å brukerrette sine tjenester. I tillegg sender de ut i disse dager skreddersydde styringspanel som gir virksomhetene mulighet til å forstå sine egne styrker og områder for forbedring. «Det er vår måte å gi tilbake til virksomhetene som har deltatt i undersøkelsen, ved å gi de verktøy for å utvikle og styrke sin anskaffelsesfunksjon i virksomheten», sier seksjonssjef for analyse og innkjøpsledelse, Mona Stormo Andersen.

Styringspanel som verktøy for kontinuerlig utvikling

Styringspanelet gir virksomhetene som har svart på Anskaffelsesundersøkelsen mulighet til å se sine egne skår på områder som styring og ledelse, klima og miljø, digitalisering, innovasjon, menneskerettigheter, kompetanse og anskaffelsesprosessen. Ved å visualisere dataene på en intuitiv måte, gir styringspanelet virksomhetene mulighet til å raskt identifisere sine sterke sider og områder for forbedring.

Fordeler ved å ta i bruk styringspanelet

Forankring av resultater i egen virksomhet: Ved å delta i Anskaffelsesundersøkelsen og bruke styringspanelet, får virksomhetene et solid grunnlag for å forankre resultatene av undersøkelsen internt. Dette bidrar til å skape en felles forståelse og engasjement rundt behovet for endring og forbedring.

Drive utviklingsarbeid: Styringspanelet er et verktøy for å drive utviklingsarbeid i egen virksomhet. Ved å identifisere områder for forbedring, kan virksomheten målrettet jobbe med å implementere tiltak som vil øke effektiviteten og bærekraften i innkjøpsprosessene.

Innsikt og sammenligning: Gjennom styringspanelet får virksomhetene verdifull innsikt i egen innkjøpspraksis og kan sammenligne seg med snittet blant andre offentlige virksomheter som har svart på undersøkelsen.

Effektiv ressursallokering: Ved å identifisere områder med lav modenhet, kan virksomhetene optimalisere ressursallokeringen og sikre at ressursene brukes der de vil ha størst innvirkning på innkjøpsfunksjonens effektivitet og bærekraft.

Bli den første til å kommentere på "DFØs store anskaffelsessjekk: Resultatene rett rundt hjørnet – og nytt verktøy kommer"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.