Den ferske «anskaffelsesministeren», næringsminister Cecilie Myrseth og delutredning nr. 2 fra Anskaffelsesutvalget er kanskje de største attraksjonene når NHO gjennomfører sin årlige anskaffelseskonferanse 30. mai. Professor Halvard Haukeland Fredriksen har ledet Anskaffelsesutvalget, og på NHO-konferansen skal han ta for seg «ny anskaffelseslov for fremtiden». Antar det blir en god del å høre fra utvalgets første utredning også.
Nøyaktig to uker før NHO-konferansen, 16. mai for å være presis, får næringsministeren Anskaffelsesutvalgets delutredning nr. 2 i hende. Anbud365 tar for øvrig sikte på bred dekning av innstillingen så snart den foreligger. Utvalgets første innstilling ble lagt frem sist høst, og har vært på høring. Utredning nr. 2 skal også på høring, og når fristen for høringssvar er ute, setter Nærings- og fiskeridepartementet full fart med å forberede ny anskaffelseslov.
På NHO-konferansen er det «uten virkning»-sanksjonen og hvordan redusere risikoen for klager, som er plukket ut som temaer i kjølvannet av Fredriksens foredrag. Svein Terje Tveit, advokat og partner, Arntzen de Besche, og Beatrice Dankertsen Hennyng, advokat, KS – begge medlemmer av utvalget – skal stå for de to foredragene, respektive. I tillegg skal Espen Bakken, advokat og partner, Simonsen Vogt Wiig, kommenterer forslaget fra utvalget.
Grønne anskaffelser, trusler og korrupsjon
Grønne anskaffelser er ikke glemt, og blant de drøyt 20 aktørene som i løpet av deltakerne på konferansens seks timer er fire på plass for å gi status for grønne anskaffelser: Tobias Løkken Amundsen, rådgiver/jurist, DFØ, Silje Buxrud, jurist, Statens Vegvesen, Øystein Sætrang, Innkjøpsleder, Hedmark kommune og Sigmund Aandstad, adm.dir. Pipelife.
Økokrimsjef Pål Lønseth er på plass under konferansedelen med overskriften «Trussel, korrupsjon og infiltrasjon», der også Espen D. Nicolaysen, seksjonsleder samfunnsansvar, Oslo Kommune, skal bidra om Oslos grep i kampen mot korrupsjon. «Varslingsklokkene ringer for offentlig korrupsjon i Sverige» er tema for Ellen Hausel Heldahl, som er juridisk anskaffelsesekspert i Svenskt Näringsliv, NHOs svenske søsterorganisasjon.
Marius Langseth, høyskolelektor ved Høyskolen i Kristiania tar for seg datadrevne offentlige anskaffelser, mens Sigurd Glomstad, som er innovasjonspådriver Nord-Norge i Leverandørutviklingsprogrammet (LUP), gir konferanse-deltakerne en innføring i dialog som forutsetning for innovasjon og nyskaping.
Innsyn, KI og beredskap
Innsyn – dagens utfordringer og morgendagens muligheter, er Johanne Førde, senioradvokat i Schjødt, invitert til å foredra om, mens Kjetil Istad, nå daglig leder i Sourcemagnet, bidrar med råd og synspunkter på praktisk bruk av kunstig intelligens i kontraktsoppfølging. Under KI-delen av konferansen fins også Eirik Andreassen, leder teknologi og nettverk i Digital Norway med «Kompetanse for effektiv bruk av KI».
I beredskapsbolken er det hele tre foredrag:
“Anskaffelser til Forsvaret og bedriftenes rolle for militær beredskap” ved Frode Bjerkås, seniorrådgiver FLO Stab og Bjørn-Andre Jorang, avdelingssjef, juridisk avdeling FLO Strategiske anskaffelser, “Matsikkerhet som beredskap” ved Elisabeth Morthen, admin.dir, Gartnerhallen, og “Maritim beredskap” ved Sidsel Sæterøy, CEO, Norseye AS
Bli den første til å kommentere på "NHOs anskaffelseskonferanse: Fersk lovutredning og fersk «anskaffelsesminister»"