Statens innkjøpssenter i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) har inngått sine hittil største statlige fellesavtaler. Det gjelder kurs- og konferansetjenester med et antatt volum på rundt 3-4 mrd dersom avtaleperioden blir på fire år. Totalt 175 statlige virksomheter er tilsluttet avtalene. De representerer godt over 90% av de statlige virksomhetene i sivil sektor.
Avtalene trådte i kraft 6. desember i år og har en varighet på to år med mulighet for forlengelse i inntil to år, fremgår det av en melding fra DFØ. Avtalene består av to delkontrakter:
- Delkontrakt 1 – Arrangementer med 10 deltakere eller flere (uten overnatting)
- Delkontrakt 2 – Arrangementer med 10 deltakere eller flere (med overnatting)
Kontraktene ble signert i november med 53 leverandører i delkontrakt 1 og 46 leverandører i delkontrakt 2. Avtalene inneholder dagpakke og overnatting i standardrom inkl. frokost og middag. Dagpakken inneholder leie av møteromslokaler, leie av standard teknisk utstyr, lunsj og pauseservering. Statlige virksomheter som er tilsluttet avtalene har mulighet til å skreddersy arrangementet sitt etter eget ønske.
God behovsdekning, bredt utvalg av leverandører
De nye avtalene er landsdekkende, og dekker kjøp av kurs- og konferansetjenester i Norge på over 80 lokasjoner. Oppdragsgiverne vil ha tilgang på over 300 kurs- og konferansesteder i begge delkontrakter. Av disse er over 40 kurs- og konferansesteder frittstående, og Statens innkjøpssenter har lagt vekt på å tilrettelegge for at små og mellomstore bedrifter kunne inngi tilbud.
– Statlige virksomheter over hele landet får nå enkel tilgang til avtalene de trenger. Betingelsene i avtalene er konkurransedyktige, og klima og miljø er godt ivaretatt. Vi håper at de nye avtalene vil gjøre hverdagen enklere for dem som jobber med offentlige anskaffelser, sier direktør i DFØ, Hilde Singsaas.
Bli den første til å kommentere på "Kurs- og konferansetjenester: Rekordstore statlige fellesavtaler på plass"