Gjennom et kunnskapsnettverk kan medlemmene i den danske foreningen for offentlige innkjøpere, IKA, dele skjemaer, analyser, veiledninger og strategier. Man behøver altså ikke «finne opp kruttet» selv, men bruke det en av kollegaene hos en annen oppdragsgiver har lagt inn i nettverket. IKA-circle er åpent 24/7, slik at nettverket er tilgjengelig når man måtte ha bruk for det.
De første 20 dokumentene ligger allerede klare på IKA-circle, skriver det danske nyhetsbrevet «Den offentlige». Hele ledelsen i foreningen har vært hjemme i sine egne organisasjoner og funnet dokumenter, som er relevante å dele med de andre oppdragsgiver-medlemmene i IKA. Blant skjemaene finnes ett til dokumentasjon av markedsanalyse, et til grenseoverskridende interesse, ett til hjelp i forbindelse med en høring m.m.
Det er gratis å være en del av IKA-circle. Det eneste som kreves er at man er A-medlem i IKA, og at man deler 3 relevante dokumenter. Er man et A-medlem i en del av IKA-circle, blir de øvrige A-medlemmer i organisasjonen det automatisk.
Relevante dokumenter
Relevante dokumenter til IKA-circle er skjemaer, veiledninger, strategier, analyser – alt det som er relevant for en innkjøpsavdeling i det offentlige. De har valgt å se bort fra konkrete konkurransedokumenter, da de finnes mange andre steder og fort blir foreldet. Men, heter det, har du laget en analyse av et produktområde, er det åpenbart et relevant dokument.
Potensielt kan IKA-circle komme til å bestå av over 300 dokumenter, hvis alle IKAs oppdragsgiver-medlemmer velger å delta. Og det kan godt være at det er organisasjoner som synes de har mer end 3 dokumenter å dele.
Den største utfordringen
Den største utfordringen er at dokumenter kan bli foreldet. Derfor vil sekretariatet én gang årlig kontakte medlemmene av IKA-circle og be dem sikre at dokumentene er oppdatert og fortsatt relevante.
– IKAs ledelse har stort fokus på hvordan vi best deler den store kunnskapen som er i våre medlemsorganisasjoner, nestformann i IKA, Ditte Nicolajsen, til «Den offentlige». Det er en unik situasjon at vi består av over 100 organisasjoner som nesten gjør det samme uten å være i konkurranse med hverandre. Vi forsøker i forveien å skape kunnskapsdeling og nettverk gjennom våre tenketanker og konferanser. Med IKA-circle har vi skapt et supplement til dette med et strukturert og enkelt elektronisk system.
Bli den første til å kommentere på "Kan dele relevante dokumenter gjennom kunnskapsnettverk"