I dag gjennomføres den tiende i rekke av anskaffelseskonferansene til Difi, og aldri har så mange sagt seg interesserte i å bruke en hel dag på å lytte til offentlige anskaffelser. Programmet for jubileumskonferansen tilbyr en blanding av nettverksmuligheter, nasjonale og internasjonale notabiliteter, en lang rekke hete anskaffelsestemaer – og en serie fordypningssesjoner for dem som ikke nøyer seg med å skumme overflate-fløten. Trolig ruller nær 1,5 mill. inn i Difis kasse bare i påmeldingsavgifter denne gangen.
Når NHOs adm. dir. Kristin Skogen Lund går på talerstolen på Difis 2017-utgave av Anskaffelseskonferansen i dag vil hun skue ut over en forsamling på godt 850 mennesker. Det vil minne henne om hva som møter henne om en drøy måned på NHOs vel kjente årskonferanse. Der kommer det riktignok flere, trolig opp imot 1200 eller så. Men dit kommer et langt bredere publikum, og hvem ville, da EØS-avtalen kom i 1995, spådd at Folkets Hus i Oslo måtte tas i bruk for å kunne ta imot alle som var opptatt av offentlige anskaffelser? Det ville gitt skyhøye odds.
På programmet til den tiende utgaven av konferansen skal et par foredragsholdere i ilden før Skogen Lund. Statssekretær Lars Jacob Hiim i Nærings- og fiskeridepartementet innleder. Tema er regjeringens målsettinger på anskaffelsesområdet. Med en stortingsmelding om offentlige anskaffelser ikke mange måneder unna, knytter det seg stor interesse til Hiims mulige signaler.
Leverandører og Difi-strategi
Skogen Lund skal bidra med leverandørmarkedets forventninger til offentlige innkjøpere. Rett foran henne på talerstolen kommer Difis direktør, Steffen Sutorius, om «Nye Difis strategi – anskaffelser et viktig verktøy», og rett etter henne Difis avdelingsdirektør for offentlige anskaffelser, Dag Strømsnes. Han skal tegne dagens utfordringsbilde for offentlige anskaffelser.
Intet mindre enn verdensbanken er på plass når Anskaffelseskonferansen runder sine 10 år. President and Chief Procurement Officer, Enzo de Laurentsis, skal gi forsamlingen en oversikt over aktuelle utviklingstrender sett fra Verdensbanken. Banken er fellesbetegnelsen for fem internasjonale organisasjoner som yter finansiell bistand og rådgivning for å fremme økonomisk utvikling og medvirke til fattigdomsbekjempelse i utviklingsland. Hovedkvarteret er i Washington, D.C., i USA.
Tre fremoverlente
Skatteetaten har lenge stått fram som de mer fremoverlente når det gjelder å arbeide med offentlige anskaffelser, og tidligere Difi-sjef, nå skattedirektør, Hans Christian Holte, skal bidra på konferansen under tema «Anskaffelsesstrategi og nye leveransemodeller i Skatteetaten». Og det kommer et par fremoverlente på området til: Bergen kommunes finansbyråd Dag Inge Ulstein skal foredra om bedre tjenester gjennom digitalisering, mens Universitetet i Oslo ved universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe forteller om hva de oppnår med bedre styring og digitalisering.
Konferansens tilhørere får også et innblikk i Elverum kommunes «innkjøp og byggeprosjekt hånd i hånd», som dreier seg om innkjøpssjefen og veien fra politiske mål til økt grønn verdiskaping.
Et vell av parallellsesjoner
Før et vell av parallellsesjoner åpner skal forfatter og tidligere journalist i Aftenposten, Einar Haakaas – tidligere makker til Siri Gedde-Dahl – si noe om de kriminelles deltakelse i samfunnsbyggingen. I parallellsesjonene er det rik anledning for dem som ønsker å gå noe dypere ned i en av de aktuelle problemstillingene innenfor offentlige anskaffelser. Det kan umulig være noen temaer som mangler.
To priser
Priser skal også deles ut underveis: Pris for bærekraftige anskaffelser, og for digitalisering og god styring.
Bli den første til å kommentere på "Dagens jubileumskonferanse samler 850 som vil høre om offentlige anskaffelser"