Solid comeback av KS Anskaffelsesseminar

Anbud365: Solid comeback av KS AnskaffelsesseminarPå KS anskaffelsesseminar – fra venstre: Advokat Kristine Vigander, KS Advokatene, sekretariatsleder Tanja Huse-Fagerlie, KS Innkjøpsforum, styreleder Tommy Hestem, KS Innkjøpsforum og advokat Beatrice Dankertsen Hennyng, KS Advokatene (foto: Stig Dahlsveen, KS Innkjøpsforum).

Skriv ut artikkelen

De 160 deltakerne med spesialinteresse for offentlige anskaffelser som hilste KS Anskaffelsesseminar velkommen tilbake etter et par års pause, vår åpenbart sugne på endelig kunne treffes igjen, dele erfaringer og knytte nye bekjentskaper. Det forteller sekretariatsleder Tanja Huse-Fagerlie i KS Innkjøpsforum i en rapport til Anbud365. Et bredt spekter av aktuelle temaer gav deltakerne mye kompetanse å ta med hjem til den daglige anskaffelses-praksisen.

– Tilbakemeldingene tyder på at deltagerne fant fordelingen mellom juridisk påfyll og operativ anskaffelsesteknikk interessant, og praten gikk livlig i pausene, under lunsj og middagen, konstaterer sekretariatslederen.

KS Advokatene «foretok avspark» på seminaret ved å foreta en omfattende gjennomgang av nytt fra lovgiver og saker av interessepolitisk betydning, m.a.o. hva som er nytt på anskaffelsesfronten hittil i år. – Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) hadde selvfølgelig plass i programmet til å informere om sine nyeste prosjekter og produkter, forteller Huse-Fagerlie. Spesielt fikk seminar-deltakerne høre om den nyeste veiledningen innen bærekraft og evalueringsmodeller.

Kommunene og statlige rammeavtaler

Både KS Innkjøpsforum og Statens Innkjøpssenter har uttalt seg i Anbud365 tidligere når det gjelder pilotordningen som ønsker å teste samordning av kommunale behov med de felles statlige rammeavtalene fra Statens Innkjøpssenter. På anskaffelsesseminaret inviterte ordstyrer og sekretariatsleder Huse-Fagerlie både avdelingsdirektør i Statens innkjøpssenter, Kjetil Østgård, og KSI styreleder, Tommy Hestem, på podiet for å diskutere de vesentligste spørsmålene kommunal sektor har om denne nye ordningen.

– Vi har lagt bak oss noen spesielle år med kriser vi aldri hadde regnet med å havne opp i. Deltagerne satt derfor stor pris på at Svein Erik Dyrseth fra Kristiansund kommune gav en operativ gjennomgang av hvordan de hadde håndtert krav om prisendringer, leveranserisiko og endrede kommunale behov, sier Huse-Fagerlie.

Norgesmodell og StartOff

En statusrapport fra KS Advokatene på arbeidet med Norgesmodellen sørget KS Advokatenes Beatrice Dankertsen Hennyng for. Hun har ansvaret for dette arbeidet på vegne av KS.

DFØ og Digdir (Digitaliseringsdirektoratet) gav deltakerne en overraskende morsom og informativ presentasjon av fremgangsmåten for StartOff-prosjekter. Og KS Innkjøpsforum ledet deltakerne gjennom det nye verktøy for virksomhetsledelse fra KS. Dette ble koplet sammen med et eksempel fra Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) i Oslo kommune for hvordan man kan lage enkle rapporter til toppledelsen på anskaffelsesavdelingens oppfyllelse av kommunens strategier og hovedmål.

DIO/DPS og Kofa/domstolene

Det mest operative innslaget denne dagen, ble presentert av innkjøpsleder Øystein Sætrang fra Innlandet fylkeskommune. Dette var også det foredraget som har fått best tilbakemelding, forteller Huse-Fagerlie, da det gav deltakerne ett ekte og morsomt innblikk i hva som er positivt og negativt med DIO – Dynamisk Innkjøpsordning – fra en offentlig virksomhet som har hatt lang erfaring med denne innkjøpsordningen.

Siste agendapunkt var oppdateringen fra KS Advokatene på nytt fra domstolen og KOFA. Siden det er flere år siden sist KS Anskaffelsesseminar, var det et betydelig volum av saker fra domstolen og KOFA Kristine Vigander og Beatrice Dankertsen Hennyng kunne oppdatere tilhørerne på seminaret med. At det gav fikk omfattende kompetanse de kunne ta med seg hjem, er hevet over tvil.

Bli den første til å kommentere på "Solid comeback av KS Anskaffelsesseminar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.