Fra 2024 får håndverkerne som har rammeavtaler med Trondheim kommune et påslag på 25 prosent for brukte byggevarer, mot 12 prosent for nye. Det har allerede gitt resultater.
Metoden og Trondheims foreløpige erfaringer kan du lese mer om i DFØs nye eksempelbank: Trondheim kommune gjør ombruk lønnsomt for håndverkerne | Anskaffelser.no
Eksempelbanken
I den nye eksempelbanken for bærekraftige og innovative anskaffelser til DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) finner du for øvrig en rekke kortfattede eksempler innhentet fra anskaffelsespraksis omkring i landet. Her er kontaktopplysninger og konkurransegrunnlag for faktiske anskaffelser, styringsdokumenter for anskaffelser, samt for kontraktsoppfølging som på ulike måter fremmer grønn omstilling og bærekraftig utvikling.
Eksempler fra «banken» vil du også finne publisert på Anbud365 i tiden fremover.
Trondheims grep fjerner handikap for gjenbruk
Bakgrunnen for Trondheims grep var at leverandørene var positive til å bruke mer brukte byggevarer, men at den faste påslagsprosenten på innkjøpspris gjorde at de tapte for mye penger på å velge rimelige brukte varer.
Etter at endringen trådte i kraft i de nye rammeavtalene for håndverkertjenester 1. april 2024, har kommunen allerede opplevd en markant økning i bruken av brukte byggevarer. For eksempel har elektrikerne ved ombyggingen av Klæbu helsestasjon brukt elektromateriell fra en skole verdt ca. 500 000 kr.
Bli den første til å kommentere på "Trondheim kommune gjør ombruk lønnsomt for håndverkerne"