Skal finne smartere metodikk for gjenbruk og bærekraftig offentlig innkjøp

Anbud365: Skal finne smartere metodikk for gjenbruk og bærekraftig offentlig innkjøpMay Britt Solheim, daglig leder Dahl Kontor, sammen med Lage Lyche, leder Møreforsking Molde, og Møreforskings prosjektleder Mikhail Shlopak (til høyre). Sammen med Molde kommune er de i gang med et forskningsprosjekt som gjelder bærekraftige offentlige innkjøp (foto: Møreforsking).

Skriv ut artikkelen

Resultatene av et forskningsprosjekt skal vise Molde kommune vei når det gjelder gjenbruk og bærekraftig offentlig innkjøp av møbler. Hovedmålet i forskningsprosjektet er å utvikle en smartere innkjøpsmetodikk for møbler og inventar. Møreforsking, Molde kommune (Smart Molde-programmet) og leverandøren Dahl Kontor søkt og fått støtte fra Regionalt Forskningsfond til å gjennomføre prosjektet, som varer til juni 2021.

I forbindelse med operasjonalisering av Smart Molde-programmet, har Molde kommune sett på en rekke muligheter for å jobbe «smartere». En av utfordringene som ble avdekket er kommunens forvaltning av møbler og inventar, og spesielt mangel på oversikt over hva som finnes og muligheter for gjenbruk for disse ressursene.

Leverandøren Dahl Kontor AS har tidligere gjennomført et prosjekt sammen med Møreforsking, der de så på muligheten for mer gjenbruk og ombruk av kontormøbler. I en workshop kom leder i Dahl Kontor, May Britt Solheim, opp med ideen om å bygge kunnskap om sirkulærøkonomi gjennom å se nærmere på mulighetene for gjenbruk og ombruk for Molde kommunes beholdning av kontormøbler.

Forskningsprosjektet

Med dette bakteppet har Møreforsking, Molde kommune (Smart Molde-programmet) og Dahl Kontor søkt og fått støtte fra Regionalt Forskningsfond til å gjennomføre prosjektet “Sirkulærøkonomi i praksis: Gjenbruk og bærekraftig offentlig innkjøp av møbler i kommunal sektor”.

Hovedmålet i forskningsprosjektet er å utvikle en smartere innkjøpsmetodikk for møbler og inventar for Molde kommune. – Her er det muligheter for å hente betydelige økonomiske og miljømessige gevinster, sier May Britt Solheim på nettsiden til Møreforskning. – Det viser grove estimater på hvilke ressurser som står ubrukte og med potensiale for gjenbruk og ombruk. 

Redusere miljøfotavtrykket

Arbeidet skal bidra til at kommunen sparer kostnader og samtidig kan redusere miljøfotavtrykket sitt. – Dette kan de få til gjennom ombruk, gjenbruk og redusert innkjøp av nye møbler og inventar, forteller prosjektleder Mikhail Shlopak hos Møreforsking. – Vi vil utvikle et verktøy som dekker behovet for å kartlegge ressurser etter riktige kriterier og deretter koble dette med behov og muligheter for gjenbruk.

Bli den første til å kommentere på "Skal finne smartere metodikk for gjenbruk og bærekraftig offentlig innkjøp"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.