Oslo samler innkjøpsmakt bak ny samkjøpsavtale

Anbud365: Revidert Oslomodell mot useriøse 1 år: Med i 80% av anskaffelsene- Det er svært oppmuntrende å registrere at næringslivet tar kravene i Oslomodellen på alvor. Jobben er imidlertid ikke gjort; vi vil fortsette å arbeide målrettet med fokus på styrke ansvarlighet i våre leverandørkjeder, konstaterer avdelingsdirektør Gunnar Wedde, Innkjøpstjenester i Oslo kommune.

Skriv ut artikkelen

Invitasjon til innkjøpssamarbeid

Oslo kommune forbereder en ny, omfattende samkjøpsavtale og inviterer til innkjøpssamarbeid. Det gjelder kjøp av legemidler, multidose og farmasøytiske tjenester. Kommunen er for tiden i planleggingsfasen, og dermed er det ikke offentlig ennå hvem av de inviterte som har svart «ja» til å være med. Men fordelene er mange: Større innkjøpsmakt – lavere priser og bedre kvalitet, i tillegg til forenklinger for både oppdragsgivere og leverandører.

Det er Utviklings- og kompetanseetaten (UKE) som inngår slike avtaler for Oslo kommune. Samkjøpsavtalene er rammeavtaler som gjelder for alle kommunens virksomheter.

På flere samkjøpsavtaler ønsker Oslo kommune i tillegg å invitere omkringliggende kommuner, samt private og ideelle virksomheter som drifter tjenestetilbud for Oslo kommune. På enkelte samkjøpsavtaler kan det også være aktuelt å samarbeide med andre kommuner og virksomheter.

Tilslutningserklæring

For å delta på samkjøpsavtalen må den enkelte samarbeidspart signere en tilslutningserklæring som bekrefter at samarbeidsparten forplikter seg til å bruke samkjøpsavtalen når den foreligger.

Anskaffelsen er foreløpig ikke kunngjort. Invitasjon til innkjøpssamarbeid ble sendt ut i oktober 2020, med en tentativ tidsplan for gjennomføringen. UKE er fortsatt i planleggingsfasen, får Anbud365 opplyst, og som følge av det er det ennå ikke offentlig hvem som har svart «ja» på invitasjonen til innkjøpssamarbeid. Blant de som er invitert, er Vestfold Innkjøpssamarbeid (VOIS). Interessenter vil få tilsendt konkurransegrunnlaget når dette er tilnærmet klart

Fordeler

Fordelen ved et slikt samarbeid er å opptre som en større aktør i markedet og utnytte de stordriftsfordeler dette gir. Det vil kunne gi lavere priser og bedre kvalitet enn det den enkelte oppdragsgiver vil kunne oppnå på egen hånd.

Den totale ressursbruken knyttet til å inngå kontrakter blir effektivisert ved at Oslo kommune utfører anskaffelsesprosessen på vegne av flere oppdragsgivere. Det gjelder også for leverandørene som kan redusere kostnader fordi de kan levere færre tilbud.

Avtale til april i år

Oslo kommune har i dag en rammeavtale om kjøp av legemidler, multidose og farmasøytiske tjenester som omfatter de fleste av virksomhetene i kommunen. Avtalen utløper 01.04.2021, men har mulighet til forlengelse til 31.07.2021.

Dersom det er vedtatt kommunesammenslåing som samkjøpsavtalen vil bli berørt av, skal dette oppgis til UKE. Konkrete planer og eventuelle ytterligere sammenslåinger kan reguleres i den enkelte avtale.

Samarbeidspart signerer egen kontrakt med den/de leverandør(er) som velges av Oslo kommune, og har ansvar for oppfølging av egen kontrakt gjennom hele kontraktsperioden. Samkjøpsavtalen er forpliktende og obligatorisk ved kjøp av de varer/tjenester som samkjøpsavtalen omfatter.

Bli den første til å kommentere på "Oslo samler innkjøpsmakt bak ny samkjøpsavtale"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.