De fire mest leste artiklene på Anbud365 i våres er knyttet til våre fire langsiktige samarbeidspartnere. Tre av dem er representert med to artikler hver og to av forfatterne her er med på to artikler hver. Når det gjelder temaer, preges listen over de 25 mest leste av klima, miljø, KOFA og evalueringsmodeller. Ellers noterer vi at bachelor-studenters oppfordring til å velge innkjøpsutdannelse og DFØs avvisning av statsråds-bestemmelse om klima og miljø påkalte mange lesers interesse. Av de 25 er 14 innsendte artikler fra eksterne kompetansemiljøer.
I hvelvet til Anbud365 fins godt over 6000 artikler å velge mellom, hvorav 435 ble publisert fra 1. januar til og med 30.juni i år. Vi måler etter statistikk for sidevisninger, og omtaler knyttet til våre webinarer, Anbud365-dagen, faste spalter o.l. kuttes ut. Verd å notere er at flere av disse omtalene, ikke minst spalten «Nytt og nyttig fra anskaffelsesretten», er såpass godt lest at de kunne finne en plass blant de 25 mest leste i semesteret. Alle artiklene på listen er publisert i år.
Anbud365 kunne notere seg for tett oppunder 400 000 sidevisninger og 133 000 brukere i vårsemestrets seks måneder, og at abonnentantallet på nyhetsbrevet passerte 5500.
Storeslem og temaer
Våre fire langsiktige samarbeidspartnere kaprer de fire første plassene på topp 25-listen, og tre av dem er representert med to bidrag hver (Grette, Wikborg Rein og Simonsen Vogt Wiig). To er med i to artikler hver: Patrick Oware, Wikborg Rein og Mari Rund Kværnhaug, Grette. Slikt gleder oss.
Klima og miljøvekting, – krav og – bestemmelser dominerer som tema på listen. Og luften er langt fra gått ut av debatten om evalueringsmodeller. Flere bidrag om sistnevnte tema følger som perler på en snor bak de som er med på listen. DFØs avvisning av statsråds-bestemmelse om miljø og klima scoret selvsagt, samtidig er det verd å merke seg artikkelen om to bachelorstudenter med oppfordring til å ta innkjøpsutdannelse.
Men, se og les, her er listen:
- KOFA har snudd i spørsmålet om tidspunkt for oppfyllelse av krav i kravspesifikasjonen Av Mari Rund Kværnhaug og Silje Grimseth Ullebust, Advokatfirmaet Grette AS, publisert 19.februar.
- Skjerpede klima- og miljøkrav: For hvilke anskaffelser gjelder 30 prosent vekting? Av advokat Nanna W. Christensen, Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig, publisert 8. februar.
- Oppdragsgivere bryter begrunnelsesplikten under klima- og miljøbestemmelsene Av advokat Patrick Oware, Wikborg Rein Advokatfirma AS, publisert 4. april.
- Topp-advokater på anskaffelses-området tørner sammen i «mock trial» To av Norges fremste og mest erfarne anskaffelsesadvokater – Wenche Sædal, Thommessen og Marianne Dragsten, Vaar Advokat – tørnet tirsdag 30. januar sammen i en såkalt mock trial. Publisert 24. januar
- Avrop på rammeavtaler – hvilke regler gjelder? Av advokat Emilie Mora, KPMG Law Advokatfirma AS, publisert 22. april.
- Er ny forskriftsregel om plikt til å vekte klima- og miljø 30 % vedtatt uten hjemmel i lov? Av advokat Tonje Platou, CMS Kluge Advokatfirma AS, publisert 28. mai
- DFØ: Kritisk til digitaliserings-utelatelse og vraker fremtidig 30%-vekting Ikke et ord om digitalisering i mandatet til Anskaffelsesutvalget. Det faller Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) tungt for brystet. DFØ vraker dessuten dagens bestemmelse om 30% klima- og miljøvekting til fordel for Anskaffelsesutvalgets løsning. Publisert 15.februar.
- Høring: 80% vil droppe Vestres 30% vekting av miljø -/klimakrav En rask sjekk Anbud365 foretok, viste at over 80% av høringssvarene til delutredning nr. 1 fra Anskaffelsesutvalget vraker kravet om 30% miljø/-klimavekting. Publisert 22. februar.
- Endringer fra nyttår – oppdaterte konkurransedokumenter? Av partner Marie Braadland (t.v.) og senioradvokat Mari Rund Kværnhaug – begge Advokatfirmaet Grette, publisert 4. januar.
- Leverandør forfalsket dokumenter, utestenges i tre år En leverandør til Bergen kommune ble utestengt i tre år fra å delta i kommunens anbudskonkurranser. Bakgrunnen var at kommunen hadde avslørt at leverandøren har forfalsket dokumenter i tre anbudskonkurranser. Publisert 7. februar.
- Prinsipiell avgjørelse om eksisterende leverandørs konkurransefordel og utjevningsplikten Av partner Torje Sunde og advokat Patrick Oware, Wikborg Rein Advokatfirma AS, publisert 29. januar.
- Stendi-dom: Til sammen 10 års fengsel for innkjøpskorrupsjon Tre tidligere regiondirektører i Stendi og en leverandør er dømt for grov korrupsjon, etter å ha blitt bestukket av leverandøren. Til sammen fikk de fire over 10 års ubetinget fengsel. Og inndragning av millionbeløp. Publisert 26. februar.
- Kursendring fra Kofa om tidspunkt for oppfyllelse av krav i kravspesifikasjonen Av advokat Peter Aadland, CMS Kluge Advokatfirma, publisert 20. februar.
- Her råder ingen bekymring for bruk av kravet om 30% klima- og miljøvekting I Lillestrøm kommune er de ikke spesielt bekymret for den nye forskriften om 30% vekting av klima eller miljø i alle anskaffelser. Kommunen har pleid å vektlegge klima eller miljø med 20%. Publisert 23. januar.
- Skjerpede miljøkrav (II): Vil ikke gjøre unntak – vekting blir 30% eller mer (Roger Bang Eie) – Vi vil ikke gjøre unntak, vi vil heller etterstrebe å vekte alle våre anskaffelser med 30% eller mer. Det sier Cecilie Rochstad avdelingsleder i NRI innkjøpssamarbeid til Anbud365. Publisert 31. januar.
- Søk innkjøpsfaglige utdannelser – appell fra to som fikk jobb lenge før ferdig bachelor De fikk jobb flere måneder før de var ferdige med sin bachelor ved høyskolen, innkjøpsstudentene Eir Storrustløkken og Celina Midttun. Ganske kult, sier Celina og Eir, som også har en melding ut: Søk innkjøpsfaglige utdanninger! Publisert 19. mars.
- Prissetting av kvalitet – er det evalueringsmodellenes nirvana? Av anskaffelses- og kontraktsrådgiver Gunnar Gjellan, publisert 4. juni.
- Sett riktig pris på god kvalitet Av Kristian Jåtog Trygstad, partner|advokat, Advokatfirmaet Mageli, publisert 6. mai.
- Anskaffelser og kunstig intelligens (KI)Av Knut-Magnar Aanestad, Concide og Tore Magler Wiggen, Dynabyte Consulting, publisert 30. april.
- Nyttig debatt om prissetting av kvalitet Av Tobias Løkken Amundsen, jurist i seksjon for regelverk og prosess, DFØ, publisert 8. mai
- Har Oslo tingrett forsøkt å “oppheve” reservasjonsadgangen for ideelle leverandører av helse- og sosialtjenester? Av Karin Fløistad og Erik Martinius Klevmo, Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig AS, publisert 17. januar.
- Kjøper frukt og grønt direkte av lokale bønder, bruker unntak i regelverket Horten kommune ønsket å gjøre det lettere for barnehager og skolefritidsordninger å få tilgang til økologisk lokalproduserte frukt og grønnsaker, samtidig som barna lærer om bærekraft og reduserer matsvinn. Løsningen fant de i samarbeid med kommunens egen innkjøpskompetanse. Publisert 16. januar.
- ESA om tjenestepensjon-kontrakter: Skulle vært ute på anbud, hundrevis av ulovlige kontrakter Alle kommuner, fylkeskommuner, kommunale foretak, helseforetak og sykehus må gjennomføre konkurranser om sine kontrakter om kommunal tjenestepensjon. dvs etter reglene om offentlige anskaffelser. Dette har langt fra vært praksis viser tall fra EFTAs overvåkingsorgan (ESA). Publisert 4. april.
- Leverandørpress med skarp tone og trusler – en innkjøpers reaksjon Innkjøpere i det offentlige opplever åpenbart i økende grad forsøk på tvinge til seg en kontrakt man i utgangspunktet ikke har krav på. Skarp tone og trusler kan høre med. Publisert 14. februar
- Kjære innkjøper – snakkes over sommeren? Av Hanne Lystad, bransjeleder Rådgivning, Virke, publisert 18. juni
Bli den første til å kommentere på "Dette er de 25 mest leste artiklene på Anbud365 våren 2024"