Vi takker av Mercell og tar opp arven med iver, lyst og kompetanse

Anbud365: Vi takker av Mercell og tar opp arven med iver, lyst og kompetanseAnbud365-konseptet – med nettavis, nyhetsbrev, frokostseminarer og Anbud365-dagen - skal kontinuerlig videreutvikles i samme ånd som hittil har preget foretaket og dets tilbud.

Skriv ut artikkelen

(Anbud365-kommentar) Fra 1. juni står anbud365.no på egne ben utenå kunne trekke på den verdifulle kompetansen på alle nivåer som deleier Mercell i utgiverselskapet Anbud365 AS har bidratt med. Nå står redaktøren og hans familieselskap tilbake og skal utvikle nettavisen og dens tilbud videre. Det blir en spennende utfordring, og den skal vi greie. Den redaksjonelle linjen blir 100% den samme, og dagens øvrige tilbud skal utvikles i samme ånd som hittil. Vi takker Mercell for hjelp og samarbeid og ønsker Mercell lykke til videre i å kapre markedsandeler i digitaliseringen av offentlige anskaffelser. Vi skal ta vare på det dere har gitt oss.

10. mars 2016 så anbud365.no dagens lys. Da ble det – for første gang – lansert en rendyrket og fri nettavis med nyhetsstoff fra fagområdet offentlige anskaffelser. Den har hatt sine forløpere: EØS-bilaget i Norsk lysningsblad, først bare på papir, så både på nett og i papir, og OI-nyhetene. Begge produksjonene var i regi av en statlig oppdragsgiver. Anbud365 ble startet og driftet i samarbeid mellom Mercell Holding og Commshop AS, sistnevnte redaktørens eget familieselskap. Det har, rimeligvis, gjort en forskjell.

Den redaksjonelle linjen har hele tiden vært å bibringe informasjon fra og om fagområdet så korrekt, nøkterne og variert som råd er. Noen har spurt om det ikke i offentlige anskaffelser er mye å «grave» i. Svaret er ja, her som på mange andre områder. Ser man på oppslag i den øvrige delen av pressen, kan man komme i tanker om at Anbud365 på dette området kanskje har forsømt seg. Her er svaret nei, og flere grunner. Her er to:

Kompetanseløft i form av nyheter

Det er viktig i kompetanseløft (som offentlige anskaffelser er inne i) å være rimelig orientert om hva som skjer andre steder av betydning for faget, hva andre gjør, foreslår, bestemmer etc. Anbud365s misjon er å bidra til dette løftet. Noen vil si, joda, men man lærer jo av andres eventuelle feilgrep også, «gravet» frem av pressen. Denne typen avsløringer ligger til den såkalte fjerde statsmakt, pressen. Anbud365 definerer seg ikke inn som en del av denne.

Men, kommer vi over noe, skriver vi gjerne om det, hvilket vi tidvis også har gjort.

Skal man gi seg i kast med «gravejournalistikk» er det først og fremst spørsmål om ressurser – tid og sakkunnskap. I Anbud365s redaksjon er det en person. I tillegg en hel rekke interessant, faglige bidragsytere. Å gi seg i kast med hva som kreves av en kvalitativt holdbar «graving» med en redaksjon som er slik besatt, kommer det neppe noe godt ut av. Resultatet vil ikke holde mål, og det er det ingen som er tjent med. Dessuten ville det bli ganske så sparsomt i spaltene. Det kreves også ganske mye å finne frem til de oppslagene dere daglig får tre av (bortsett fra i ferie-, fri- og helligdager).

Jevnt og trutt øker vi

At dette redaksjonelle valget har fenget, ser vi både på besøkene på siden og i antall abonnenter på nyhetsbrevet. Et interessant poeng i så måte er at antallet abonnenter har økt hver eneste uke siden starten og nærmer seg nå 4 400. Her er både innkjøpere, ledere, leverandører, advokater, jurister ellers – for å nevne de største gruppene blant abonnentene. Vi tror ikke veksten er slutt ennå. Vi skal gjøre hva vi kan for å vokse mer.

Det kribler også i magen å registrere at det stadig kommer tips og artikler fra lesere, at vi er blitt rettskilde (i Fosen-saken), at vi er sitert på andre nettsider og til og med i Stortingets nyhetsbrev om EU/EØS. Vi har stoff som betyr noe.

Anbud365 har også frokostseminarer med sine samarbeidspartnere. De er stort sett blitt fullbooket innen en drøy time fra de blir annonsert. Både i innkjøper- og leverandørkretser er hungeren etter mer kompetanse til stede. Tilbakemeldingene fra seminarene er gode, til dels svært gode, og føyer seg på alle måter inn i det kvalitetsnivå vi hele tiden higer etter.

Anbud365-dagen

Om få dager inviterer vi til den første Anbud365-dagen. Her er det kompetansetilbud i mengder – fire av de største og mest solide advokatfirmaer i landet stiller opp og tar i tur og orden for seg sentrale temaer innenfor offentlige anskaffelser. I tillegg skal vi høre fra en offentlig innkjøper om hans virksomhet nå er «ferdigdigitalisert» – eller om stadig nye aktuelle digitale verktøy dukker opp. En representant for leverandørene skal bidra med innspill om hvordan et konkurransegrunnlag/en konkurranse bør se ut for å få det beste ut av prosessen. Og sist, men ikke minst, på slutten av dagen er advokatene til rådighet for de som måtte ha spørsmål – ikke fra salen til talerstolen, men på stands man kan oppsøke.

Konseptet for Anbud365-dagen er nytt, og vi er spente utfallet av en konferanse der ren fagkompetanse er temaet. Nær 200 er påmeldt i skrivende stund, og til debut å være, er det veldig bra og lover det beste. Kanskje er det bare Difis anskaffelseskonferanser som har debutert med et høyere antall påmeldte. Det gir grunn til optimisme for fremtiden.

På egne ben

Men så skal altså Mercell og Anbud365 skilles. Vi som blir igjen må takke Mercells folk for hjelp, råd, støtte og initiativ av høy kvalitet. At folkene der, med konsernsjef adm. dir Terje Wibe i spissen, har sin klare andel i den positive utviklingen nettsiden har hatt, er hevet over tvil. Her passer uttrykket «uten dem» osv. Vår oppgave er å bygge videre på dette, ta nye grep, utvikle siden og tilhørende tilbud og sørge for at våre lesere får den kvaliteten de er lovet. Vi skal gjøre alt for å lykkes i dette, og vi tror vi skal få det til. En solid fallhøyde gjør jo ekstra skjerpings.

Bli den første til å kommentere på "Vi takker av Mercell og tar opp arven med iver, lyst og kompetanse"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.