Gjennom kompetansepåfyll og nettverksbygging skal anskaffelses-jurister og – advokater bli ytterligere skjerpet. Et eget fagnettverk er etablert for formålet. – Vi skal gi kompetansepåfyll til deltakerne som de kan bruke i sitt arbeid, slik at juristene utvider kompetansen sin, også utover regelverk, sier styreleder i fagnettverket, Åshild Eikenes Sjøli, til Anbud365.
Med seg i styret for «Fagnettverket offentlige anskaffelser» har Sjøli Marie Braadland (Grette), Kathinka Bull-Engelstad (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring- DFØ), Jan Erik Breivik (Bane NOR), Bent Syversen (Computas), Morten Gohn (Auris Helse), Tor Arne Solberg-Johansens (Inventura)og Nanna W. Christensen (Simonsen Vogt Wiig). For å kunne være medlem av nettverket, kreves medlemskap i Juristforbundet. Er man det, så er deltakelse i nettverket gratis.
Sjøli forteller til Anbud365 at Juristforbundet sommeren 2019 tok kontakt med Jan Erik Breivik, Kathrine Bull-Engelstad og henne med ideen om å etablere en møteplass for jurister som arbeider med offentlige anskaffelser:
Kompetansepåfyll og nettverksbygging
– Ideen er at det skal være todelt – vi skal gi kompetansepåfyll til deltakerne som de kan bruke i sitt arbeid, slik at juristene utvider kompetansen sin, også utover regelverk fremhever hun. Det er mange områder innen offentlige anskaffelser som en jurist må ha kompetanse på som ikke bare går på regelverk, selv om regelverksforståelsen selvsagt må ligge til grunn for alle juristers arbeid.
Ifølge Sjøli er det andre formålet minst like viktig: Nettverksbygging. – Det er mange jurister som arbeider med offentlige anskaffelser som ønsker å ha noen å sparre med, dele erfaringer med og lære av på tvers av egen virksomhet. Mange jurister som arbeider i dette fagfeltet, har få andre i egen organisasjon å støtte seg til og Juristforbundet ønsket å lage et tilbud for dem, understreker hun, og:
Utvide eget nettverk
– De juristene som arbeider med offentlige anskaffelser i store organisasjoner ønsker gjerne også å utvide sitt nettverk for å lære av hvordan andre jurister arbeider med fagfeltet i andre organisasjoner. Det var det som ga støtet til etableringen. Ønske om å dele nettverk og bidra til læringssløyfer mellom organisasjoner innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser. De tre av oss som ble kontaktet av Juristforbundet og fikk i oppdrag å etablere dette nettverket har alle jobbet med anskaffelser i ulike organisasjoner og vært rådgiver på begge siden av bordet. Vi ser behovet for å dele kompetanse på tvers.
Høsten 2019 ble brukt på å konsolidere seg. Fagnettverket har i dag spisskompetanse på bygg/anlegg, IKT, helse/omsorg og varer og tjenester, både fra strategisk og operativt nivå. Sjøli forteller at de var klare til å kjøre ut den første nettverkssamlingen i starten av 2020, men valgte å se det litt an som følge av korona-pandemien. Da det viste seg at det ble lengre frem i tid til at vi kunne gjennomføre nettverkssamlingen fysisk enn vi kanskje hadde sett for oss, endret de dette til et digitalt arrangement – det første 15. april. Til denne første samlingen er det påmeldt ca. 80 deltakere.
Digital samling om evalueringsmodeller
– Den første nettverkssamlingen blir digital og består av tre deler. Først blir det et foredrag av Kjetil Østgård leder av Statens innkjøpssenter i DFØ om evalueringsmodeller. Deretter blir det en diskusjonsdel, og til sist speed-dating. Hver person får to dater med andre jurister for å bli litt kjent og dele av hverandres erfaring. Speed-daten skal ende opp med en avtale om å møtes igjen, poengterer Sjøli.
Planen er at det skal avholdes fagnettverksmøter ca. tre ganger i året – med om lag samme form som for den første samlingen. Styreleder Sjøli er imidlertid åpen for innspill fra medlemmene på om det er behov for justeringer.
Bli den første til å kommentere på "Nytt fagnettverk skal løfte anskaffelses-kompetanse"