Å beregne anskaffelsens verdi er ikke alltid lett. Og det kan få store konsekvenser dersom oppdragsgiver bommer. Hvis du vil lære mer om hvordan du skal unngå noe slikt, har vi et godt råd: Meld deg på Anbud365-dagen 16.juni og få med deg det dypdykket i problemstillingen som Grette-advokatene Marie Braadland og Silje Grimseth Ullebust skal gjøre. I tillegg byr Anbud365-dagen i år også på en rekke andre aktuelle temaer for oppdragsgivere og leverandører på det offentlige anskaffelsesmarkedet – kompetanse du neppe vil gå glipp av.
Du kan melde deg på via denne lenken.
Anbud365-dagen 16. juni i år er hybrid, dvs. du kan delta både fysisk og digitalt. Vi legger også denne gangen små pauser mellom foredragene, samt en større «lunsj-/minglepause», slik Anbud365-lesere har ønsket seg. Flere av foredragene er for øvrig også kommet i stand etter forslag fra Anbud365s lesere.
Eksperter på offentlige anskaffelser fra fire av landets ledende advokatfirmaer tar på årets Anbud365-dag for seg sentrale problemstillinger og gir praktiske tips og råd. Ett av disse er Grette, der advokatene Marie Braadland og Silje Grimseth Ullebust ser på hvordan man beregner anskaffelsens verdi. Det er en problemstilling som ikke alltid er lett. Det vil kunne få store konsekvenser om oppdragsgiver gjør feil. I løpet av foredraget vil de to bl.a. være innom:
- Betydningen av korrekt beregning av anskaffelsens verdi
- Hvordan beregne anskaffelsens verdi i ulike typetilfeller
- Hva er å anse som «lignende kontrakter»
- Særlige forhold som oppdragsgiver må være oppmerksom ved inngåelse av rammeavtaler
En rekke andre hovedpunkter
I tillegg til innslagene med Grette er det en rekke andre hovedpunkter i årets program for Anbud365-dagen. Vi har i år også gleden av for første gang å ha med oss Advokatfirmaet Thommessen – i tillegg til de andre advokatene som mange er vel kjent med fra tallrike, populære Anbud365-webinarer:
- Oppdragsgivers avlysningsrett i lys av nyere praksis (Thommessen)
- Rammeavtale, opsjoner, endringsklausuler – hvordan sikre fleksibilitet ikontraktsfasen? (Wikborg Rein)
- Etiske krav i offentlige anskaffelser (Simonsen Vogt Wiig)
I tillegg er det muligheter for å stille spørsmål til advokatene i pausene. Kanskje får du svar på en juridisk nøtt du lenge har grublet over?
Kategoristyring, bruk av egne data …
Og dessuten – ikke minst:
• 14 dager etter Anbud365-dagen 16.juni trer åpenhetsloven i kraft. Spesialrådgiver etisk handel, Pia Trulsen, Sykehusinnkjøp forteller hvordan de jobber med aktsomhetsvurderinger i anskaffelser og hvordan de kartlegger verdikjeden. I tillegg vil Sykehusinnkjøp komme med eksempler hvordan de følger
opp leverandører – hva fungerer bra og hva fungerer mindre bra.
- Fra førsteamanuensis Jan Ole Similä, Nord Universitet kommer rapport fra forskningsverdenen: Hvordan brukes data produsert i egen organisasjons anskaffelser – om de brukes i det hele tatt?
- Og om du tenker på eller planlegger innføring av kategoristyring er Bærum kommunes erfaringer fra etablering av kategoristyring nyttig å ha med seg. Anskaffelsessjef Heidi Elise Rygg, Bærum kommune, forteller – ispedd erfaringer også fra Fredrikstad kommune.
På denne lenken finner du program og her kan du melde deg på.
Bli den første til å kommentere på "På Anbud365-dagen 16. juni: Unngå å bomme ved beregning av anskaffelsens verdi"