Sparrehjelp fra DFØ gav innovativ «flytteløsning» for ansatte i Patentstyret

Anbud365: Sparrehjelp fra DFØ gav innovativ «flytteløsning» for ansatte i PatentstyretFor mange er det en ny tanke å utnytte innovasjonskraft og teknologikompetanse i næringslivet for å sammen løse problemer og arbeidsoppgaver i det offentlige på en bedre måte sier seniorrådgiver i DFØ, Magne Hareide. Patentstyret gjorde det.

Skriv ut artikkelen

Patentstyret jaktet en løsning som skulle gjøre overgangen for de ansatte fra cellekontorer til aktivitetsbaserte arbeidsplasser enklere. Løsningen fant de hos en oppstartsbedrift som vant anbudskonkurransen: Ved hjelp av spillbasert læring kan alle medarbeidere prøve seg på ny arbeidshverdag i trygge, tilrettelagte rammer. Og sparringshjelp i prosessen fikk de fra DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring), som kan by på både sparretelefon og et spesialist-team på innovative anskaffelser.

Sparretelefonen for offentlige anskaffelser er en diskusjonspartner, et tilbud fra DFØ hvor der anskaffelsesfaglige spørsmål an drøftes med våre fagfolk. Den er åpen mandag til fredag kl. 9–13. Sparretelefonen har vært et populært tilbud når det gjelder spørsmål om bærekraftige anskaffelser, og DFØ har nå utvidet tilbudet til å gjelde alle anskaffelsesfaglige tjenester.

Team for innovative anskaffelser

I tillegg har DFØ et team for innovative anskaffelser bestående av spesialister som kan gi hjelp med ulike kompetansetiltak, veilede om hvordan man kan strategisk bruke anskaffelser for å oppnå nye løsninger. Teamet kan også gi operativ bistand i gjennomføring av anskaffelser. Det dreier seg om støtte gjennom hele anskaffelsesprosessen, og å lære om innovative anskaffelser gjennom en mentor-ordning.

I et oppslag på anskaffelser.no heter det at Patentstyret i 2022 fikk hjelp av den nå nedlagte StartOff-ordningen til å utvikle en løsning som skulle gjøre overgangen fra cellekontorer til aktivitetsbaserte arbeidsplasser enklere. Og nå er tiden kommet til at oppstartsbedriften Playswork skal levere et digitalt læringsverktøy for å forberede organisasjonen på å flytte. Ved hjelp av spillbasert læring kan alle medarbeidere prøve seg på ny arbeidshverdag i trygge, tilrettelagte rammer.

Gjøre som Patentstyret

For mange er det en ny tanke å utnytte innovasjonskraft og teknologikompetanse i næringslivet for å sammen løse problemer og arbeidsoppgaver i det offentlige på en bedre måte. Både stat og kommune kan identifisere utfordringer og forbedringspotensial innenfor sitt felt og gjøre som Patentstyret, sier seniorrådgiver i DFØ, Magne Hareide, på anskaffelser.no.

Løsningen Playswork ble utviklet i samarbeid med Avec og Levato. Siden den gang har Playswork blitt etablert som et eget firma. Etter en anskaffelsesprosess i åpen konkurranse med andre, vant Playswork fram med det beste tilbudet.

Basert på vitenskapelig kunnskap

Patentstyret har hele tiden ønsket å involvere og gi ansatte det de trenger for å være trygge på at de skal kunne gjøre jobben sin på en god måte også i nye omgivelser på Valle.  Med Playswork har Patentstyret funnet en måte å gjøre dette på som baserer seg på vitenskapelig kunnskap. Forskningsbaserte metoder innen kultur blir gjort om til praksisnær opplæring i ny atferd for den enkelte ved hjelp av kunstig intelligens – tilpasset Patentstyret. – Dette bidrar til at flyttingen blir enkel og smidig slik at vi kan bruke tid og krefter på de egentlige arbeidsoppgavene som Patentstyret har, heter det.

Bli den første til å kommentere på "Sparrehjelp fra DFØ gav innovativ «flytteløsning» for ansatte i Patentstyret"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.