– Vi mener det er positivt at rapporten fra Oslo Economics viser at dagens nasjonale terskelverdi nå er nær et optimalt nivå. Det sier Anita Sundal, leder konkurransevilkår i Virke, i en kommentar til Anbud365 om evalueringsrapporten. Virke er også positive til at det gjennomføres en vurdering av tiltakene som fremgår av rapporten.
Rapporten med evalueringen av hevingen av den nasjonale terskelverdien ble lagt frem i forrige uke. Det er Oslo Economics, med samarbeidspartnerne Inventura, Advokatfirmaet Mageli (advokat Kristian Jåtog Trygstad) og NTNU (prof. Luitzen de Boer og Xinlu Qiu), som på oppdrag fra regjeringen, har gjort evalueringen.
Av rapporten fremgår det at – basert på funnene i den samfunnsøkonomiske analysen – anbefales regjeringen å beholde dagens nasjonale terskelverdi og ikke innføre en forenklet kunngjøringsplikt, eller fjerne den nasjonale terskelverdien.
Positiv, sier Virke
Anita Sundal, leder konkurransevilkår i Virke, konstaterer i en kommentar til rapporten at Virke var tidlig blant aktørene som anerkjente at behovet for forenklede og mindre kostbare anskaffelsesprosesser måtte få konsekvenser for terskelverdien. -Vi mener det er positivt at rapporten fra Oslo Economics viser at dagens nasjonale terskelverdi nå er nær et optimalt nivå, sier Sundal til Anbud365.
– Ikke overraskende viser analysen at kunngjøring av anskaffelser kan ha flere positive virkninger slik som økt tillit til det offentlige og mer innovasjon, og Virke er positive til at det gjennomføres en vurdering av tiltakene de foreslår. Behovet for tiltakene det pekes på slik som økt kompetanse, standardiserte krav og oppfordring om frivillig kunngjøring er noe vi har pekt på over tid, sier Sundal.
Bli den første til å kommentere på "Positivt fra terskelverdi-evalueringen, mener Virke"