Dette er høstens to store anskaffelses-attraksjoner

Anbud365: Dette er høstens to store anskaffelses-attraksjonerSeksjonssjef Johan Aasheim Hjartnes er ansvarlig for KOFA i Klagenemndssekretariatet og har hatt en sentral hånd med i utviklingen av programmet for årets KOFA-konferanse. Her ved siden av Dag Strømsnes (t.v.), divisjonsdirektør i DFØs anskaffelsesdivisjon. Strømsnes har hospitert noen måned ri OECD, men er tilbake på plass i god tid før Anskaffelseskonferansen.

Skriv ut artikkelen

Til høsten, tidligere enn vanlig, kommer to av anskaffelsesverdenens mest kjente og største konferanser i Norge: KOFA-konferansen i Bergen og Anskaffelseskonferansen til DFØ i Oslo. Programmene er ikke ferdigsnekrede, men temaene er rimelig klare – og for KOFAs del også en rekke av foredragsholderne. På Anskaffelseskonferansen skal det i tillegg deles ut en pris – Anskaffelsesprisen 2024.

Både Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA) og Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) er allerede ute før sommerferien med sine fristelser. Torsdag 26. september inviterer KOFA til det de kaller høstens anskaffelsesrettslige høydepunkt, KOFA-konferansen 2024, som – tradisjonen tro – foregår i Bergen.

Miljø og avklaringsadgang

Selve programmet er ennå ikke publisert, men påmeldingen er åpen og en rekke gode foredragsholdere er på plass. Kristian Jåtog Trygstad fra Advokatfirmaet Mageli vil, som tidligere år, gå gjennom det siste årets KOFA-praksis. Carina Risvig Hamer er professor ved Københavns Universitet, vil gi innblikk i arbeidet med miljø i offentlige anskaffelser i et EU-perspektiv, samt vise hvordan miljøhensyn er inntatt i anskaffelsesregelverket i ulike EU-land med et komparativt blikk.

Advokat Svein Terje Tveit fra Arntzen de Besche går inn på hvilke miljøkrav man har sett fungerer, og advokat Alf Amund Gulsvik fra CMS Kluge tar opp spørsmålet om oppdragsgivers avklaringsadgang ved uklarheter i tilbudet. I tillegg vil han gå gjennom oppdragsgivers plikt til å kontrollere opplysninger i tilbudet.

Konkurransefordel og kontrakt

Fra Wikborg Rein kommer advokat Torje Sunde for å øse av sine kunnskaper om eksisterende leverandørs konkurransefordel og utjevning av denne.  Etter at en konkurranse er avsluttet og kontrakt er inngått, beveger man seg i utgangspunktet bort fra anskaffelsesreglene. Advokat Heddy Ludvigsen fra Advokatfirmaet Hjort tar tak i en rekke problemstillinger som kan oppstå når kontrakt er inngått.

Anskaffelseskonferansen

Snaut to uker deretter, tirsdag 8. oktober i Oslo, gjennomfører DFØ Anskaffelseskonferansen der gjennomgangstemaet i år er grønn omstilling og bærekraftig utvikling. Hvordan kan offentlige anskaffelser bidra til å nå klimamålene i 2030 og 2050? På konferansen, lover DFØ i forhåndsomtalen, får vi høre ulike perspektiver fra en rekke fagfolk fra anskaffelsesmiljøet.

Blant foredragstemaene:

  • Regjeringens politiske ambisjoner på anskaffelsesområdet.
  • EU som motor og drivkraft i det grønne skiftet. Hva betyr det for Norge?
  • Faktabaserte beslutninger er nøkkelen til god styring. Vi ser på sammenhengen mellom digitalisering, datakvalitet og analyser, hvor Doffin er en sentral faktor.
  • Hvordan må vi i anskaffelsesmiljøene arbeide for å nå klimamålene i 2030 og 2050?
  • Det er krig og uro i verden. Hvordan sikrer vi leveranser og prisjusteringer under i en urolig verden? Forsyningssikkerhet i hele leveransekjeden. Kjenner vi risikoene og hvordan håndterer vi dette som innkjøpere?
  • Nye veiledere ble lansert 2023 om seriøsitetsbestemmelser og miljøkriterier. Hva har effekten vært så langt?
  • Anskaffelsesundersøkelsen 2024 – hva sier den om utvikling av modenheten innen anskaffelsesområdet.
  • Anskaffelsesprisen 2024 skal deles ut – hvem vinner i år?

Bli den første til å kommentere på "Dette er høstens to store anskaffelses-attraksjoner"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.