I dag gjennomfører Difi sin 11. utgave av Anskaffelseskonferansen i Oslo, i morgen gjør Kofa 12. utgave av sin konferanse i Bergen. I fjor var nær 1300 påmeldte til sammen til de to konferansene, men da var det jubileumskonferanse for Difi. I år feirer på den annen side Kofa sitt 15 års-jubileum. I to dager vil mye faglig/politisk/juridisk kompetanse om offentlige anskaffelser komme fra ulike talerstoler og via den enkeltes nettverk-innsats mellom foredragene.
Anskaffelseskonferansen
To statsråder er de fremste trekkplasterne på årets utgave av Anskaffelseskonferansen til Difi. Først næringsminister Torbjørn Røe Isaksen med regjeringens prioriteringer på anskaffelsesområdet, så klima- og miljøminister Ola Elvestuen. At hans foredrag er «Anskaffelsers rolle i det grønne skiftet» er neppe overraskende.
Omstilling er en tydelig vignett for årets utgave av Anskaffelseskonferansen. I en eller annen form handler alle programpostene om offentlige anskaffelser som verktøy/middel til å nå en nærmere definert fremtid på ett eller annet område. Direktør Steffen Sutorius i Difi setter standarden allerede da konferansen starter – Difi skal få omstilling til å skje – offentlige anskaffelsers rolle, er tittelen på hans bidrag.
Ellers skal bl.a. avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi fortelle om Difis modenhetsundersøkelse, og adm. dir i Sykehusinnkjøp, Kjetil M. Istad gi til beste om omstilling i sykehusene gjennom kategoristyring.
Innimellom skal det deles ut priser – en for digitalisering og god styring, og en for bærekraftige anskaffelser. I sistnevnte er de nominerte: Undervisningsbygg Oslo kommune, Elverum kommune og Hordaland fylkeskommune. Når det gjelder digitalisering og god styring er Samordnet innkjøp i Nordland, Statsbygg og Skatteetaten nominert.
Ingen Anskaffelseskonferanse uten parallellsesjoner. I år er det åtte av dem – alle med spennende faglige tema.
Kofa-konferansen
På årets Kofa-konferanse skal nemndsleder Georg Frederik Rieber-Mohn og Anneline Vingsgård – direktør i klagenemndsekretariatet – gi sine tilbakeblikk på Kofas 15 driftsår. Også i år stiller Kofa med en internasjonal størrelse innenfor offentlige anskaffelser. Sue Arrowsmith var der i fjor, nå kommer professor Michael Bowsher fra King`s College London. Han skal presentere siste nytt om regelverket for offentlige anskaffelser i EU – med hovedvekt på EU-domstolens avgjørelser. I tillegg stiller han det grunnleggende spørsmålet: Hvorfor har vi et regelverk for offentlige anskaffelser?
Kofa mønstrer for øvrig selv på bred front. Det er ikke bare nemnds- og sekretariatsleder som skal stå frem på konferansen. Både Finn Arnesen og Marianne Dragsten – begge nemndsmedlemmer – skal øse av sine kunnskaper. Arnesen om regelverkets krav til utformingen av endringsklausuler, Dragsten om status og noen praktiske problemstillinger knyttet til det nye regelverket – hvilke erfaringer har vi gjort oss så langt? I tillegg skal nemndsmedlem Kristian Jåtog Trygstad være konferansier. Representanter for dagens sekretariat skal på konferansen gjennomgå Kofa-saker «du må vite om», som det heter i Kofas egen omtale av konferansen.
Så skal Eirik Vikan Rise, advokat i Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA, kaste lys over forhandlingsforbundet. Når er tilbudet forbedret, er spørsmålet. Og Kurt Weltzien, advokat i NHO, tar for seg lønnsforskriften – erfaring etter 10 år.
Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser i konferanse-modus to hele dager til ende"