Det skulle leveres to konvolutter i konkurransen om en milliardkontrakt i regi av Statens vegvesen. De tre konkurrentene leverte sin første konvolutt der den skulle, men en av dem leverte konvolutt 2 til feil adresse og ble dermed avvist. Med krav om elektronisk tilbudsinnlevering, hadde slikt ikke skjedd. Det kravet kommer først fra 1. januar 2018.
Det var tilbudet til Hæhre Entreprenør AS som ble avvist. Årsaken var at konvolutten med tilbudssummen ble levert i Mosjøen, ikke Oslo slik det var spesifisert i konkurransedokumentene. De andre to aktørene i konkurransen er NCC Norge AS og Skanska Norge AS.
Konkurransen om kontrakten for E6 Helgeland sør er gjennomført med konkurransepreget dialog, der aktørene i samråd med Statens vegvesen har jobbet frem konkrete forslag til løsninger for nye E6. De ferdige konseptene, konvolutt én, ble levert 20. mai.
Konvolutt med pris
Konvolutt to, som inneholder prisen for kontrakten, skulle leveres innen torsdag 2. juni klokken 10:00. Statens vegvesens prosjektledelse oppdaget først under den planlagte åpningen at det manglet en konvolutt. Åpningen ble da lagt på is.
Tilbudene fra NCC og Skanska skal etter planen åpnes 20. juni kl. 14:00. Statens vegvesen vet altså ikke hva tilbudene til aktørene lyder på.
Veiutviklingskontrakt
Utbyggingen av E6 Helgeland sør skal skje etter en såkalt veiutviklingskontrakt. Den gir entreprenøren ansvar både for prosjektering og bygging av nye E6, samt drift under bygging og etter ferdigstillelse. Kontrakten har en varighet på 15 år, inklusive byggetiden.
Det er den samme kontraktsformen som i søsterprosjektet Helgeland nord. Formålet med veiutviklingskontrakten er å sikre en kontinuerlig, sammenhengende og forutsigbar utbygging av en lang strekning. Kontraktsområdet for E6 Helgeland sør strekker seg fra Nord-Trøndelag grense til Osen – en strekning på ca. 13 mil. Byggestart er planlagt denne høsten og prosjektet skal stå ferdig i løpet av 2020.
Vegvesenet beklager
Statens vegvesen beklager at de ikke kan ta med tilbudet fra Hæhre i åpningen, men regelverket for offentlige anskaffelser er klart og likt for alle aktører i en konkurranse. Hvis en tilbyder ikke svarer til kravene som er satt, blir tilbudet avvist. Reglene skal sikre at konkurransevilkårene er de samme for alle deltakere.
Sekretariatsleder i Kofa, direktør Anneline Vingsgård, sier til NRK Nordland at hun på stående fot ikke kan si om Kofa har praksis som gjelder et slikt tilfelle. Spørsmålet er om tilbudet kan anses «levert» når det ikke er levert til den adressen som er fastsatt i konkurransegrunnlaget.
Bli den første til å kommentere på "Leverte tilbudet på feil sted – mistet sjansen til milliardkontrakt"