Offentlige anskaffelser: Stort og smått 20. januar

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 20. januarDer konkurransen er sterkest fikk Statens vegvesen i fjor inn i gjennomsnitt 5,5 tilbud pr. kontrakt, ifølge en rapport fra Maskinentreprenørenes forbund. På bildet vegdirektør Terje Moe Gustavsen (foto: Knut Opeide).

Skriv ut artikkelen

Mange nye veiledninger fra Difi, stor vekst i e–handel i Bergen kommune og 4,8 tilbydere i snitt på kontrakter i regi av Statens vegvesen. I Sverige klager tre store interesseorganisasjoner på store administrative byrder i forbindelse med leverandørkontroll. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Nytt fra Difi:

  • Ny veiledning om forhandlinger

Difis nye veiledning gir praktiske og juridiske råd om hvordan du kan forberede og gjennomføre forhandlinger som en del av konkurranser.

  • Ny standardavtale (SSA) til skytjenester

Avtalen gjelder løpende levering av funksjonalitet i programvare over internett.

  • Ny veiledning til bruk av lærlinger

Difi har laget en veiledning om plikt til å stille krav om bruk av lærlinger i offentlige kontrakter. Utover våren skal veiledningen utvides på noen viktige punkt.

God økning på e-handel 2016

Bergen kommune hadde i 2016 en økning på andel bestillinger via Ehandelsplattformen på 6 % sammenlignet med 2015. Det var i 2016 omlag 60.000 bestillinger via e-handel og 14.000 utenom e-handel (for leverandører som er tilgjengelig på Ehandelsplattformen). Det utgjør en andel på 80 %.

Gjennomsnitt 4,8 tilbydere pr. kontrakt

Det var i 2016 i gjennomsnitt 4,8 tilbydere pr. kontrakt i regi av Statens vegvesen. Dette er tilsvarende konkurransenivå som for 2015. Konkurransen om kontraktene var i 2016 sterkest i Trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal. Her mottok Statens vegvesen i 2016 i gjennomsnitt 5,5 tilbud pr. kontrakt, rapporterer Maskinentreprenørenes forbund.

Nye innkjøpsvilkår på norsk sokkel

Norsk Industri fortsetter arbeidet for varig kostnadsreduksjon og forenkling i olje- og gassbransjen. Nå er nye innkjøpsbetingelser for leverandørindustrien på norsk sokkel klare til bruk.

Vant fergekontrakt etter to avvisninger

Det finske firmaet Sundquist Investments skal drive Norges vestligste fergesamband i minst fem år. Finnene lå på tredjeplass etter anbudsåpningen, men anbudene fra de som lå foran, ble avvist, skriver Våre Veger.

Særlig opptatt av offentlige anbud

Språktjenester organiserer seg i NHO Service, fordi organisasjonen har langt erfaring med å bistå private aktører som opererer i det offentlige tjenestemarkedet, heter det. Språktjenester er særlig opptatt av offentlige anbud.

Seks tilbud på vedlikehold av 100 kaier

Statens vegvesen har mottatt seks tilbud på vedlikeholdskontrakten for drøyt 100 ferje- og hurtigbåtkaier i Midt-Norge. Lavest tilbudspris har Mesta med 96,6 mill. Planen er å tildele kontrakt om en måneds tid.

Åtte vil bygge park

Statsbygg er godt i gang med det nye veterinærbygget på Campus Ås. Åtte firmaer har gitt tilbud på jobben med å anlegge parken. Avgjørelsen om hvem som får oppdraget, kommer i februar.

Kongelig tillatelse til statlige fellesavtaler

Kongen i statsråd har nå gitt Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) fullmakt til å inngå felles avtaler om kjøp av varer og tjenester for statlige virksomheter.

Klager på stor administrativ byrde

Gjeldende krav til kontroll av leverandører i forbindelse med offentlige anskaffelser er en stor administrativ belastning både for oppdragsgivere og leverandører. Tre toneangivende organisasjoner i Sverige tar dette opp med sin regjering med sikte på å få en klargjøring, melder nettavisen Offentliga Affärer.

Dansk anskaffelseslov setter grønne spor

Konsekvensene av Udbudsloven – danskenes nye anskaffelseslov –  har satt sine grønne spor i hele byggebransjen ved at virksomhetene velger såkalt PEFC-sertifisering som en garanti for levering av bærekraftig tre. Det melder bygtek.dk.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 20. januar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.