Offentlige anskaffelser: Stort og smått 18. oktober

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 18.oktoberEn fersk evaluering fra Arbeids- og sosialdepartementet (ASD) sier at anbudsreformen har gitt god effekt. – Resultatene er gode. Flere kommer i jobb, sier statssekretær Guro Angell Gimse i Arbeids- og sosialdepartementet (ASD) til Fri fagbevegelse. (foto: Jan Richard Kjelstrup / ASD).

Skriv ut artikkelen

Tre samarbeidsprosjekter er nominert til anskaffelsesprisen i år, Statens innkjøpssenter arbeider med kontraktstrategi for IKT og en NHO-forening mener det må være åpent for både private og ideelle i anbudskonkurranser. Regjeringen i Sverige ser nærmere på sider ved utkontraktering av IT, og i Østfold ble en anbudsrunde verd 63 mill droppet. Neste ferjeprosjekt med hydrogen kommer i nord. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Anbud365-seminar 22. oktober

Tirsdag 22. oktober er det seminar om erstatning i regi av advokatfirmaet Arntzen de Besche og Anbud365. Arrangementet ble sin fullbooket ganske raskt, men du kan følge det på LIVE streaming via https://www.youtube.com/watch?v=Y_DwBvyzya4&feature=youtu.be

Nominert til Anskaffelsesprisen 2019

Juryen har nominert tre samarbeidsprosjekter til anskaffelsesprisen i år: Elverum kommune og Betonmast Innlandet, Nye Veier og Hæhre Entreprenør AS, Østre Toten kommune og Rema 1000 Lena. Juryen har fått inn 13 svært gode prosjekter. De tre nominerte går videre til publikumsavstemming på Anskaffelseskonferansen 28. oktober.

Skal utvikle kategoristrategi for IKT

Statens innkjøpssenter gjennomfører nå et prosjekt for å utvikle en kategoristrategi for IKT. Prosjektet skal ha ferdigstilt endelig rapport innen sommeren 2020. I den forbindelse ønskes større innsikt om hva virksomhetene mener er viktig å prioritere og ta hensyn til. En brukerundersøkelse er utarbeidet – med frist 25.oktober.

Difis miljøkriterier for anleggsanskaffelser

Difi har utviklet et forslag til miljøkriterier for anlegg og inviterer interessenter innen anleggsbransjen til å komme med innspill. Fristen er 1. november.

Flere i jobb med konkurranse om Nav-anbudene

En fersk evaluering fra Arbeids- og sosialdepartementet (ASD) sier at anbudsreformen har gitt god effekt. – Resultatene er gode. Flere kommer i jobb, og totalt sett har reformen gitt et positivt løft når det gjelder kvalitet, oppfølging og effektivitet, sier statssekretær Guro Angell Gimse i Arbeids- og sosialdepartementet til Fri fagbevegelse.

NHO: Både private og ideelle må med

Private og private ideelle er en hel verdikjede av kompetanse, ressurser og tjenesteinnovasjoner, derfor bør hele verdikjeden få delta i anbudskonkurranser om å levere den beste løsningen og det beste tilbudet til offentlige bestillere, mener NHO Service og Handel i en høringsuttalelse til forslaget til statsbudsjett for 2020.

Høyblokken-kontrakter til tre store

De tre første entreprisekontraktene i Regjeringskvartalet er inngått, melder Statsbygg. Samlet antatt kontraktsverdi er 2,8 mrd. kroner. Kontraktene går til de tre største entreprenørselskapene i Norge – Veidekke, Skanska og AF-gruppen.

Droppet anbudsrunde verd 63 mill

Sykehuset mener de har sitt på det tørre da de valgte å ikke ha en anbudsrunde om det nye administrasjonsbygget, ifølge medieoppslag. – Dette er en leieavtale som kan inngås uten anbudskonkurranse, opplyser avdelingssjef ved Sykehuset Østfold, Anne Charlotte Moe.

Hydrogenferje i nord

– Dagens kontrakt på ferjesambandet Bodø – Røst – Værøy – Moskenes på Vestfjorden løper ut 2022. Fra 2023 utreder vi muligheten for hydrogenferjer på sambandet, sier senioringeniør Camilla Røhme i Statens vegvesen til vegnett.no. Det er en rekke kontrakter på el-ferjer, slik vi i 2022 har ca. 80 ferjer med energi fra strømnettet.

Ny park og bystrand i Bergen

Det er lyst ut en begrenset plan- og designkonkurranse for bystrand og ny Lungegårdspark i Bergen. Det er Bergen kommune som inviterer: I forbindelse med utbygging av ny bybanestrekning til Fyllingsdalen skal Lungegårdsparken oppgraderes og utvides. På sjøsiden av parken skal Bergens nye bystrand anlegges.

Klima- og miljømillioner til anskaffelser

Offentlige anskaffelser får en betydelig del av kaken når Energimyndigheten i Sverige fordeler midler til energi- og klimaomstilling, skriver upphandling24.se. 5 av 17 prosjekter som har fått klarsignal dreier seg om anskaffelser. Nær 8 mill er bevilget til disse fem prosjektene i 2019.

Større økonomisk handlingsrom

Kommunene har gjennom de siste årene økt konkurranseutsettingen. Men man kan stadig argumentere for at det bare krafses i overflaten. En annen organisering av innkjøpskompetansen og et nytt fokus på oppgaven kan trolig bidra til et enda større økonomisk handlingsrom, skriver Trine Kronbøl i Kommunernes Landsforening.

Viktige skritt for bærekraftige måltidskjøp

Hver hverdag serveres over tre mill måltider i de offentlige kjøkken i Sverige. I 2017 kjøpte den offentlig sektor der mat for 9,7 mrd. I drøyt halvparten av kjøpene ble bærekraftskriteriene til Upphandlingsmyndigheten benyttet. Men, heter det, det trengs også strategisk måltidsplanlegging, markedsdialog og effektiv avtale-implementering.

Utreder behov for utkontraktering av IT

Regjeringen i Sverige har satt i gang en utredning om statlige myndigheters behov for IT-drift og de rettslige forutsetningene for utkontraktering til private. Også kommuner og regioner blir berørt av utredningen. Sveriges Kommuner och Landsting støtter at en slik utredning gjøres.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 18. oktober"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.