Anskaffelsesakademiet er nå en realitet – markedsføringen er i gang. Savnet etter kompetanse på akademisk nivå er påtrengende. – Vi har fått opp en egen nettside – anskaffelsesakademiet.no – med mye målrettet informasjon, og mer kommer. I tillegg lyser vi ut en pris for beste masteroppgave innenfor offentlige anskaffelser, forteller Geir Arne Svenning, primus motor for Anskaffelsesakademiet, til daglig senterleder ved Høgskolen i Molde.
Anskaffelsesakademiet er etablert for å tilrettelegge og motivere til forskning om anskaffelser på høyskole- og universitetsnivå. Forskningen brukes deretter inn i utdanningene som tilbys innenfor offentlige anskaffelser i universitets- og høyskolesektoren. Ikke minst i stortingsmeldingen «Smartere innkjøp – effektive og profesjonelle offentlige anskaffelser» pekes det på behovet for å skaffe til veie forskning. Det finnes lite, heter det. Akademiet tilrettelegger for og stimulerer til Bachelor og Master i offentlige anskaffelser ved å koordinere satsning fra høyskole og universitet i hele Norge.
– Akademiet er en felles satsing på forskning og utdanning innen offentlige anskaffelser, understreker Svenning. Bak akademiet står utdanningsinstitusjonene NTNU, NHH, Universitetet i Bergen og Høgskolen i Molde. I tillegg er Digitaliseringsdirektoratet, Virke, LO, KS, NHO og Sykehusinnkjøp tilknyttede samarbeidspartnere.
Styreleder er Malin Arve, som er førsteamanuensis, Institutt for Foretaksøkonomi, Norges Handelshøyskole.
Pris for masteroppgave
Nå er arbeidet med å spre kunnskap om akademiets tilbud i gang. Blant markedsføringstiltakene er en pris for beste masteroppgave innenfor offentlige anskaffelser:
– Vi håper prisen vil motivere studenter til å skrive sine masteroppgaver innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser, for å bidra med forskning og for å øke betydningen av faget, forteller Svenning. For å bli nominert til en slik pris, må studentene skrive sin masteroppgave innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser.
Prisvinneren
Prisen for årets masteroppgave deles ut på Anskaffelsesakademiets årlige F&U-dag, som arrangeres i november hvert år. I tillegg til å motta gavesjekk på 40 000 kroner skal studentene som vinner prisen gi en presentasjon av sin oppgave på F&U-dagen.
– Masteroppgavene kan skrives på norsk eller engelsk, poengterer han, og må skrives i forbindelse med en masterutdannelse på en norsk høyskole eller universitet. Som utgangspunkt skal hvert universitet eller høyskole, nominere den eller de masteroppgavene som institusjonen mener er den beste. Oppgavene sendes deretter til en fagkomite, bestående fagfolk i i Anskaffelsesakademiet. Anskaffelsesakademiet dekker selvfølgelig reisekostnader for disse studentene.
Nettside
Svenning forteller også at Anskaffelsesakademiet har lansert sin egen nettside- https://anskaffelsesakademiet.no/. Målet er å skape entusiasme og interesse rundt etter og videreutdanning og forskning innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser. – Målgruppen er alle som jobber, forsker og underviser innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser – dele opplevelser og gi forskning og faglige analyser et perspektiv i både nasjonal og internasjonal sammenheng.
På nettsiden finnes informasjon om, Akademiet, om organiseringen, om tilbudene og «siste forskningsnytt». Her kan interesserte bl.a. lese masteroppgaver om offentlige anskaffelser ved Norges Handelshøyskole og hvem som har fått pris på NHO for sine masteroppgaver. Studenter får kunnskap om hva akademiet driver med av tilbud for dem, universiteter og høyskoler inviteres til å bli partnere – på samme måte går tilsvarende invitasjon ut til offentlige virksomheter. En prøveordning med praksisplasser for studenter er på planstadiet.
Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsesakademiet: Ny nettside og pris for beste masteroppgave"