Oslo trommer inn lokale håndverkere til markedsdialog om møbelreparasjon og redesign

Anbud365: Oslo trommer inn lokale håndverkere til markedsdialog om møbelreparasjon og redesign– Nå inviterer vi lokale håndverkere til tilbudskonferanse 9. september, sier Ingvild Skøien (t.v.) og Marthe Hjort i Utviklings- og kompetanseetaten i Oslo kommune. På konferansen skal det dreie seg om kommunens nylig kunngjorte konkurranse om samkjøpsavtale for redesign og reparasjon av møbler og inventar for kommunens virksomheter (foto: Oslo kommune).

Skriv ut artikkelen

Oslo kommune gikk nylig ut i markedet med en konkurranse om avtale for redesign og reparasjon av møbler og inventar. I den forbindelse trommer kommunen sammen lokale håndverkere til tilbudskonferanse 9. september. Her får de fremmøtte  bl.a. veiledning og informasjon om konkurransedokumentene, utfylling og levering av tilbud – og lærlingordningen i avtalen. Samtidig varsler kommune egne avtaler for innkjøp av brukte møbler, samt salg og gjenbruk av kommunens brukte møbler.

Det er en samkjøpsavtale for redesign og reparasjon av møbler og inventarfor kommunens virksomheter det dreier seg om denne gangen. Oslo kommune har allerede samkjøpsavtale (som er kommunens navn på gjensidig forpliktende rammeavtaler) for møbelinnkjøp. Avtalen omsetter for 110 millioner kroner årlig, så det er liten tvil om at kommunens virksomheter har et kontinuerlig behov for ominnredning av kontor og fellesarealer.

Tilbudskonferansen for redesign og reparasjon av møbler og inventar foregår 9. september mellom 10 og 12 hos Utviklings- og kompetanseetaten i Grensesvingen 6 på Helsfyr i Oslo. Påmelding sendes til marthe.hjort@uke.oslo.kommune.no innen den 7. september.

Dann og vann flyttes der mellom etasjene, man ønsker kanskje et litt fräshere møterom, en sofagruppe i kjøkkenområdet, kontorstoler, arbeidspulter, møtebord, kontorskap der sykkelhjelmer og ladekabler kan låses inn, eller kanskje man ønsker å by besøkende i resepsjonsområdet på litt hyggeligere omgivelser mens de venter på saksbehandleren eller møte med direktør.

Søppel som ikke er søppel

Men trenger alt å være splitter nytt fra fabrikken? Nei, mener Oslo kommune, og viser til beregninger gjennomført av gjenbruksselskapet GoGood: Norske offentlige virksomheter kaster årlig over 7000 tonn fullt brukbare kontormøbler.

– Én av fire kontormøbler som kastes er faktisk i helt brukbar stand, og kunne med enkle grep være brukt om igjen, konstaterer innkjøpsrådgiver Marthe Fredriksen Hjort i Utviklings- og kompetanseetaten.

– Miljøbelastningen av denne sløsingen er enorm. En studie fra SINTEF viser at en god ombruksordning kan redusere miljøbelastningen av kontormøbler med over 90 prosent sammenlignet med å kjøpe nytt. I tillegg kommer det rent økonomiske svinnet, beregnet for Norge til om lag 100 millioner kroner i året. Dette er dine og mine skattepenger, og burde i stedet vært brukt til samfunnsnyttige formål, sier samfunnsansvarsrådgiver Ingvild Skøien.

Flere initiativer på vei

Dermed tilrettelegges det for mer bærekraftige anskaffelser. Avtalen som nå er utlyst handler altså om reparasjon og redesign. I tillegg planlegges det egne avtaler for innkjøp av brukte møbler, samt salg og gjenbruk av kommunens brukte møbler. Behovet innen alle avtalene er både variert og stort, og spenner fra blant annet skole, barnehage, helseinstitusjoner og kontorlokaler til parkområder.

– Ettersom volumene er så voldsomme, har vi trolig behov for å utvikle leverandørmarkedet. Det er begrenset med leverandører innenfor redesign, møbeltapetsering og møbelsnekring på industrielt nivå, så vi ønsker å fremme samarbeid og gjensidig bistand på tvers av sektorer, sier Hjort.

Lærlinger og arbeidstrening

Konkurransen belønner dessuten leverandører som tilbyr arbeidstrening og lærlingeplasser, så kommunens AFT-bedrifter inviteres til å samarbeide med håndverkere og enkeltmannsforetak for å øke volumet.

– Formålet med tilbudskonferansen er blant annet veiledning og informasjon om konkurransedokumentene, samt utfylling og levering av tilbud og om lærlingordningen. Avdeling for fagopplæring i Utdanningsetaten vil være til stede for å informere og bistå aktuelle leverandører, sier Hjort.

Bli den første til å kommentere på "Oslo trommer inn lokale håndverkere til markedsdialog om møbelreparasjon og redesign"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.