Reparasjon og redesign av møbler styrker lokalt næringsliv i Oslo

Anbud365: Reparasjon og redesign av møbler styrker lokalt næringsliv i OsloMarthe Fredriksen Hjort og Ingvild Skøien i Utviklings- og kompetanseetaten i Oslo kommune viser fram redesignet stol (foto: Svein Jørgen Kjenner Johansen).

Skriv ut artikkelen

Oslo kommune har lyktes med å inkludere lokalt næringsliv i to nye rammeavtaler for redesign og reparasjon av møbler og inventar.

Du kan lese mer om framgangsmåten og erfaringene til Oslo kommune i DFØs nye eksempelbank: Reparasjon og redesign av møbler styrker lokalt næringsliv i Oslo | Anskaffelser.no og i en tidligere sak, før tildeling, i Anbud365.

Eksempelbanken

I den nye eksempelbanken for bærekraftige og innovative anskaffelser til DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) finner du for øvrig en rekke kortfattede eksempler innhentet fra anskaffelsespraksis omkring i landet. Her er kontaktopplysninger og konkurransegrunnlag for faktiske anskaffelser, styringsdokumenter for anskaffelser, samt for kontraktsoppfølging som på ulike måter fremmer grønn omstilling og bærekraftig utvikling.

Eksempler fra «banken» vil du også finne publisert på Anbud365 i tiden fremover.

Utvikler små reparatørbedrifter og fremmer arbeidsinkludering

Oslo kommune ved Utviklings- og kompetanseetaten (UKE) har inngått to rammeavtaler for rehabilitering, redesign og reparasjon av kommunens møbler og inventar. Sammen med rammeavtaler for nyinnkjøp og etter hvert en ombruksplattform, flytte- og lagertjenester, er disse avtalene en del av kommunens strategi for omstilling til mer miljøvennlige anskaffelser av møbler og inventar.

Avtalene for rehabilitering, redesign og reparasjon har per juli 2024 omsatt for rundt fem millioner kroner, bidratt til mindre forbruk, utvikling av leverandørmarkedet, samt arbeidsinkludering.

Avtalene skal samordne og tilgjengeliggjøre reparasjon og redesign, og kommunen ser for seg at de vil brukes mer etter hvert som bestillere blir kjent med systemet.

Avtalen for «redesign og reparasjon» dekker innkjøp under 250 000 kr. Her kan bestillere velge mellom tolv mindre aktører. Bestillerne kan selv gå rett til én av de tolv leverandørene for innkjøp under 150 000 kr, mens større innkjøp må skje etter minikonkurranse.

Avtalen for «rehabilitering» dekker innkjøp over 250 000 kr. Her kan bestillerne velge mellom to leverandører.

Begge avtalene er gjensidig ikke-eksklusive, slik at både kommunen og leverandørene opprettholder fleksibilitet til å inngå avtaler med andre. Flere av leverandørene har på bakgrunn av avtalene blitt godkjente lærebedrifter, og/eller tatt inn folk gjennom arbeidsinkluderingstiltak. Flertallet av leverandørene benytter nå arbeidsinkludering eller er godkjente lærebedrifter.

Bli den første til å kommentere på "Reparasjon og redesign av møbler styrker lokalt næringsliv i Oslo"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.