Høstens stor anskaffelseskonferanser er konsentrert om dagene 7. og 8. november i år – i henholdsvis Oslo og Bergen. En rapport om sikring av gode IT-anskaffelser bidrar med flere gode råd, dansk/norsk forhandlingsstyrke om legemiddelpriser tas godt imot, og britiske kunngjøringer forsvinner fra EUs portal dersom brexit ender med «no deal». Så kommer flere veiprosjekter inn mange millioner under budsjett/avtale. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.
Anskaffelseskonferansen 7. november …
Så er det klart for påmelding til Anskaffelseskonferansen 2018 i regi av Difi. Den avholdes 7. november i Oslo. Påmelding og program finner du her.
… og Kofa-konferansen 8. november
Dagen etter Anskaffelseskonferansen 2018, torsdag 8. november, er det tid for Kofas årlige fagdag i Bergen. Her finner du påmelding og program.
Ja til dansk/norsk legemiddelpris-press
Beslutningsforums leder, Stig Slørdahl, mener avtalen om felles legemiddelforhandlinger er til det beste for pasientene, skriver dagensmedisin.no. Nylig inngikk Norge og Danmark en avtale om felles legemiddelforhandlinger, som særlig skal jobbe mot de nye dyre legemidlene som kommer i økt omfang.
Avklarer håndtering av legemiddelpriser i høst
De regionale helseforetakene har nylig hatt på høring en rapport om Håndtering av enhetspriser for legemidler og prinsipper for rutiner for prisinformasjon. Jeg er kjent med at de regionale helseforetakene vil behandle denne rapporten til høsten, svarte helseminister Bent Høie på et spørsmål fra stortingsrepresentant Tuva Moflag (Ap).
Sikring av gode IT-anskaffelser
Styret i Helse Vest RHF skal i sitt oktober-møte drøfte en rapport fra sin internrevisjon om sikring av gode IT-anskaffelser. Fem anbefalinger følger med rapporten, bl.a. at for slike anskaffelser bør man i porteføljestyringsprosessen ta inn krav om å gjennomføre oppdaterte kost-nytte vurderinger i etterkant av forprosjektet.
Åpen og reell markedsadgang for SMB
Advokat Arnhild D. Gjønnes, leder for offentlige anskaffelser i NHO, slår et slag for «Lille Doffin»: Politikere må slutte å snakke om at små og mellomstore bedrifter er ryggraden for å sysselsette folk, dersom det ikke sikres åpen og reell markedsadgang for disse. De må slutte å snakke om innovasjon hvis ikke alle får komme til det offentliges bord.
Leveres til 25 mill under budsjett …
… og til 100 mill under
Ny riksvei 36 i Telemark kom i mål omlag 25% under det opprinnelige anslaget, melder vegnett.no. Tidsmessig kom man også i mål med god margin. I kroner er differansen på 100 mill. Prosjektet ble organisert som en totalentreprise, der entreprenøren utførte detaljprosjektering etter kontraktsinngåelsen i september 2016.
I markedet for lokaltog-materiell
Norske Tog skal leie ut jernbanekjøretøy på like vilkår til operatører som vinner anbud på operasjon av persontogtrafikk i Norge. Nå varsler organisasjonen anbudskonkurranse om lokaltog-materiell.
Ny totalentreprise på E6 ut i markedet
I løpet av høsten kommer totalentreprisen for bygging av nytt E6-kryss i Moelv ut i markedet. Dette er den siste anleggsentreprisen på utbyggingen av ny firefelts motorvei fra Kolomoen til Øyer, melder Nye Veier AS. Krysset skal ferdigstilles høsten 2020.
Kunngjøringer etter brexit med «no deal»
Hvis «no-deal» blir enden på Storbritannias brexit-øvelse, melder myndighetene der at kunngjøringer om britiske kontrakter ikke lenger vil bli å finne på EUs TED-database. De vil i så fall etablere et nytt nasjonalt kunngjøringssystem.
13,4 mrd til dansk IT-kjøp
Nye tall fra UdbudsVagten viser at det offentlige i Danmark i 2017 samlet sett brukte mer enn 13,4 mrd. på IT-kjøp. Det totale offentlige forbruk var i samme år ifølge Finansministeriet knapt 536 mrd., herav 333 mrd. til lønn. IT-utgiftene er m.a.o. nær 2,5 % av offentlig forbruk eller 4% av lønnsutgiftene, opplyser foreningen IT-Branchen.
Svensk «jernbane»-strid
Konkurrensverket mener anskaffelsesreglene gjelder for statlig eide SJ (tidl. Statens Järnvägar), noe SJ er uenig i. Högsta förvaltningsdomstolen skal avgjøre saken og har bedt om EU-domstolens syn. Generaladvokaten ved EU-domstolen har gitt Konkurrensverket rett. Når EU-domstolen sier sitt, er ikke klart, melder inkopsradet.se.
EcoProcura-konferansen nærmer seg
Nå er det snaue tre uker igjen til årets EcoProcura-konferanse, som arrangeres 3.-5. oktober i Nijmegen i Nederland. Blant temaene på denne internasjonale stor-konferansen i år er i første rekke strategisk bruk av anskaffelser. Hele programmet finner du her, påmelding her.
Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 21. september"