Anskaffelseskonferansen 10 år; Difi-feiring med rekordmuligheter

Anbud265: Anskaffelseskonferansen 10 år; Difi-feiring med rekordmulighetFor første gang skulle en sittende norsk statsminister besøke Anskaffelseskonferansen. Men det lyktes ikke, statsminister Erna Solberg har sett seg tvunget til å melde avbud. I stedet stiller statssekretær Lars Jacob Hiim, Nærings- og fiskeridepartementet.

Skriv ut artikkelen

Difi feirer 23. november 10-års jubileum for sine årlige utgaver av Anskaffelseskonferansen. Opprinnelig skulle statsministeren deltatt, men hun har måttet melde avbud.  Anskaffelsesfest blir det likevel: I tillegg til rekken av prominente talere skal to priser deles ut – en for bærekraftige anskaffelser, en for digitalisering og god styring. Nettopp bærekraft og digitalisering er blant konferansens overskrifter, i tillegg til strategi, Statens innkjøpssenter/fellesavtaler og innovasjon.

Arrangementet i år er lagt til Oslo kongressenter. Det kan tyde på at Difi sikter seg inn mot publikumsrekord. I fjor møtte om lag 600 i salen på SAS-hotellet på Holbergs plass i Oslo, og et hundretalls sto på venteliste. Kongresshallen på Oslo kongressenter rommer godt og vel 1000. Skal du være blant rekordsetterne, må du sørge for å melde deg på innen 25. oktober.

Noen vil ha lagt merke til at Kofa feiret ti år for sin konferanse i fjor. At Difi gjør samme jubileum for sin konferanse året etter, er nok en følge av Stortingets beslutninger. Først etablerte de Kofa for å veilede og sanksjonere, så Difi fordi de folkevalgte jo kom på at det var lurt å lære opp folk før de ble «straffet» for at de ikke kunne nok. Og apropos Kofa, de som skal på Anskaffelseskonferansen kan få med seg Kofa-nytt ved å melde seg på sesjon 1 etter lunsj.

Toppet konferanse

Maken til toppet konferansen som Difi stiller med i november, har trolig aldri tidligere funnet sted her til lands i mer moderne tid. I statsministernes sted trer statssekretær Lars Jacob Hiim, Nærings- og fiskeridepartementet, inn og bidrar med hva som er regjeringens målsettinger på anskaffelsesområdet. Innkjøpssjefen i Verdensbanken, Enzo de Laurentsis er også på plass. Han skal trekke frem utviklingstrender sett utenfra. Banken har en omfattende anskaffelsesvirksomhet, som et strategisk bidrag til å nå mål for effektivitet i det internasjonale utviklingsarbeidet.

Direktør Steffen Sutorius i Difi forteller på konferansen om Difis nye strategi, der anskaffelser er et viktig verktøy. Hans avdelingsdirektør for offentlige anskaffelser, Dag Strømsnes, følger opp med å tegne et utfordringsbilde for offentlige anskaffelser. Også leverandørene har fått en røst inn på konferansen ved at adm. Dir. i NHO, Kristin Skogen Lund, skal foredra om leverandørmarkedets forventninger til offentlige innkjøp.

Strategi og digitalisering

Anskaffelsesstrategi og nye leveransemodeller i Skatteetaten er tema for skattedirektør Hans Christian Holte, tidligere Difi-direktør. Skatteetaten har etter hvert etablert seg som av «frontrunnerne» i utviklingen av anskaffelsesfunksjonen. Finansbyråd Dag Inge Ulstein i Bergen kommune tar for seg bedre tjenester gjennom digitalisering, mens universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe ved Universitetet i Oslo forteller om hva de har oppnådd med bedre styring og digitalisering. I fjor mottok universitetet Anskaffelsesprisen for god styring.

Parallellsesjonen gir interesserte et vell av muligheter til å trenge dypere ned i ulike temaer. Temaene samsvarer godt med Difis prioriteringer for tiden – innovasjon, digitale anskaffelser, Statens innkjøpssenter/fellesavtaler, effektivisering og klima.

Programmet i sin helhet finner du her, mens du kan melde deg på her.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelseskonferansen 10 år; Difi-feiring med rekordmuligheter"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.