Det foregår nå en samlet gjennomgang av Raskere tilbake-tilbudene for å sikre mer likeverdige tilbud. Stortingsrepresentant Harald Nesvik (Fr.P) var engstelig for at anbudsprosessene i etterkant ville gi private tilbydere for knapp tid. Statsråd Bent Høie kunne imidlertid berolige: – Jeg legger til grunn at de regionale helseforetakene vil sørge for å videreføre gode pasienttilbud i regi av private tilbydere.
Prosjektet «Raskere tilbake» er organisert forskjellig ved landets fire regionale helseforetak.cFelles for dem er at de har igangsatt flere behandlingstilbud i eget foretak men også gjennom avtaler med private og ideelle tilbydere på områdene arbeidsrettet rehabilitering, psykisk helsevern og lettere psykiske lidelser og ortopedi.
For knapp tid?
De regionale helseforetakene skal i felleskap innen 1. mai 2017 legge frem forslag over hvilke elementer i «Raskere tilbake»-ordningen som bør videreføres innenfor spesialisthelsetjenestens ordinære pasienttilbud. – Etter at disse forslag er vurdert vil det mest sannsynlig igangsettes en anbudsprosess, skrev Nesvik i sitt spørsmål, og fortsatte:
– Jeg mener at det er gitt for knapp tid til gjennomføring av en slik prosess. Store anbudsprosesser som dette tar vanligvis fra 6-9 måneder om ikke lengre fra et anbud kunngjøres til valgt tiltak igangsettes. Spesialisthelsetjenestens avtalepartnere har gjennom år bygget opp kompetanse tilpasset prosjektets målsetning. Det er synd om disse kompetansemiljøene blir skadelidende som følge av en venteprosess.
Vil bruke 2017
Helse– og omsorgsministeren svarte at hans departement vil bruke 2017 til å legge om Raskere tilbake-ordningen. Som ledd i dette er de regionale helseforetakene bedt om i felleskap innen 1. mai 2017 å vurdere hvilke elementer i Raskere tilbake-ordningen som bør videreføres innenfor spesialisthelsetjenestens ordinære pasienttilbud. I tillegg skal de regionale helseforetakene, under ledelse av Helse Sør-Øst, innen 1. juni 2017 vurdere fremtidig bruk av midler som har vært forvaltet av Arbeids- og velferdsetaten.
– Det er positivt med en slik samlet gjennomgang av Raskere tilbake-tilbudene for å sikre mer likeverdige tilbud, fortsatte statsråd Høie, samtidig som vi sørger for at gode pasienttilbud videreføres innenfor ordinær helsetjeneste. De regionale helseforetakene har lagt opp til grundige og gode prosesser der også private tilbydere har full anledning til å bidra med sine innspill. Jeg legger til grunn at de regionale helseforetakene vil sørge for å videreføre gode pasienttilbud i regi av private tilbydere.
Bli den første til å kommentere på "Regner med videreføring av gode pasienttilbud fra private tilbydere"