I år blir en leverandør til det offentlige hedret med Anskaffelsesprisen. Det er ikke skjedd før. Fram til nå er det bare offentlige oppdragsgivere som har fått gleden av å få denne prisen. Denne gangen er meningen at leverandøren og hans oppdragsgiver begge skal «prises» – gitt at det dreier seg om vilje til markedsdialog og en kontrakt som har gitt merverdi for leverandøren. Og så må oppdragsgiveren kunne bekrefte at leverandøren har vært aktiv i arbeidet med å nå virksomhetens målsetting.
Anskaffelsesprisen skal i år deles ut til en oppdragsgiver og leverandør som kan vise til et spesielt godt samarbeid i en anskaffelsesprosess av en vare eller tjeneste. Prisen deles ut på Anskaffelseskonferansen, som går av stabelen i Oslo 28.oktober. Difi går nå ut og oppfordrer til at kandidater foreslås. Fristen er 27.september.
Vinnerne av årets pris kan også imøtese en ekstra premie – de vil bli invitert inn i neste års jury for prisen, melder Difi.
Følgende kriterier gjelder:
- Oppdragsgiver må ha utvist vilje til å ha dialog med markedet og anskaffelsens innretning er tilpasset innspill fra markedsdialog og markedsvurderinger.
- Leverandør må kunne bekrefte at anskaffelsen har blitt utført på en slik måte at den har gitt merverdi for leverandøren, samtidig som oppdragsgiver kan bekrefte at leverandøren har engasjert seg i å bidra til å nå virksomhetens målsetninger.
- Kontrakten som kom ut av anskaffelsesprosessen må ha virket så lenge at det er mulig å vurdere om implementering og kontraktsoppfølging har gitt merverdi for begge partene.
Med offentlig oppdragsgiver mener Difi kommune, fylkeskommune, statlig virksomhet, foretak og andre offentlige virksomheter som er underlagt loven om offentlige anskaffelser.
Prisjuryen
Juryen som skal finne en vinner består av Mona Stormo Andersen, Difi (juryleder), Bente Hagelien, Difi, Arnhild Dordi Gjønnes, NHO, Camilla S. Gramstad, Virke, Tommy Hestem, leder i KSI (KS Innkjøpsforum) og Per Harbø, NHO (Leverandørutviklingsprogrammet).
Tre ganger tidligere er det delt ut priser på den årlige anskaffelseskonferansen i regi av Difi. I 2018 var det to priser – en for bærekraftige anskaffelser, som Undervisningsbygg dro av gårde med, og en for digitalisering og god styring med Statsbygg som vinner.
Året før var Tysvær kommune vinneren av prisen for digitalisering og god styring, mens Vann- og avsløpsetaten i Oslo kommune med prosjektet NoDig Challenge kapret prisen for bærekraftige anskaffelser.
Første året, i 2016, var det hele fire priser – god styring til Universitetet i Oslo, digitalisering til Bergen kommune, innovasjon til Omsorgsbygg og etisk ansvar til Oslo Kommune ved Utviklings- og kompetanseetaten.
Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsesprisen 2019: Nå er det tid for den gode leverandør"