Årets Kofa-konferanse – hvorfor har vi et regelverk for offentlige anskaffelser?

Anbud365 Årets Kofa-konferanse - hvorfor har vi et regelverk for offentlige anskaffelserProfessor Michael Bowsher fra King`s College London stiller på årets Kofa-konferanse det grunnleggende spørsmålet: Hvorfor har vi et regelverk for offentlige anskaffelser?

Skriv ut artikkelen

I skrivende stund er det litt over tre måneder til Kofas tradisjonelle fagkonferanse i Bergen, 8. november 2018. I år runder Kofa 15 år og er dermed i konfirmasjonsalderen. Selve konferansen er forlengst blitt «voksen» – den er en av de to suverent mest besøkte konferanser innenfor offentlige anskaffelser. Det er en svært viktig arena for nettverk og faglig påfyll. Årets program vil ytterligere styrke Kofa-konferansens posisjon, og skal du være med, må du melde deg på innen 11. oktober. PS: Kanskje verd å melde seg på alt nå – for å være sikker på å komme med.

2003 var Kofas først driftsår. Fra den gang til og med utgangen av juli i år er 3359 saker avgjort. På årets konferanse skal nemndsleder Georg Frederik Rieber-Mohn og Anneline Vingsgård – direktør i klagenemndsekretariatet – gi sine tilbakeblikk på disse 15 årene. Utvilsomt et interessant innslag. Kofa skal jo bidra til å håndheve regelverket, være et lavterskeltilbud og gjennom sine avgjørelser være med på å heve kunnskapsnivået innfor offentlige anskaffelser.

Også i år stiller Kofa på sin konferanse med en internasjonal størrelse innenfor offentlige anskaffelser. Sue Arrowsmith var der i fjor, nå kommer professor Michael Bowsher fra King`s College London. Han skal presentere siste nytt om regelverket for offentlige anskaffelser i EU – med hovedvekt på EU-domstolens avgjørelser. I tillegg stiller han det grunnleggende spørsmålet: Hvorfor har vi et regelverk for offentlige anskaffelser?

Egne krefter

Kofa mønstrer for øvrig selv på bred front. Det er ikke bare nemnds- og sekretariatsleder som skal stå frem på konferansen. Både Finn Arnesen og Marianne Dragsten – begge nemndsmedlemmer – skal øse av sine kunnskaper. Arnesen om regelverkets krav til utformingen av endringsklausuler, Dragsten om status og noen praktiske problemstillinger knyttet til det nye regelverket – hvilke erfaringer har vi gjort oss så langt? I tillegg skal nemndsmedlem Kristian Jåtog Trygstad være konferansier. Han har tidligere bl.a. også vært saksbehandler i sekretariatet. Representanter for dagens sekretariat skal på konferansen gjennomgå Kofa-saker «du må vite om», som det heter i Kofas egen omtale av konferansen.

Så skal Eirik Vikan Rise, advokat i Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA, kaste lys over forhandlingsforbundet. Når er tilbudet forbedret, er spørsmålet. Og Kurt Weltzien, advokat i NHO, tar for seg lønnsforskriften – erfaring etter 10 år.

Viktige saker og avgjørelser

Like før sommerferien gav Kofa også ut årets andre utgave av sitt nyhetsbrev. Her kan du lese at Kofa har avgjort at Norges idrettsforbund og olympiske og paraolympiske komité ikke er omfattet av regelverket for offentlige anskaffelser. De to første gebyrene for ulovlige direkteanskaffelser er skrevet ut – 375 000 til Helse Stavanger HF og 135 000 til Seljord kommune.

Et par «kjendissaker» er også på Kofas bord: Det kongelige hoff er klaget inn for påstått ulovlig direkteanskaffelse av malerarbeid, og Statsbygg for anskaffelser i samband med prosjektering av nytt regjeringskvartal.

Bli den første til å kommentere på "Årets Kofa-konferanse – hvorfor har vi et regelverk for offentlige anskaffelser?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.