Statlig fellesavtale nr. 2 er nå ute på Doffin. Årssamlingen til KS Innkjøpsforum (KSI) er et populært møtested – fulltegnet på kort tid. Ikke mindre behov for å kjøpe konsulenttjenester i fremtiden, mener fagsjef i Abelia. I Sverige er antall tilbud pr. anskaffelse på vei ned. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.
Statlig konkurranse om reisebyråtjenester
Den andre av de statlige fellesavtalene som skal bidra til store besparelser for staten, er kunngjort på Doffin. Denne gangen er det reisebyråene som får anledning til å konkurrere om de statlige kundene, melder Difi.
Fulltegnet årssamling for kommune–innkjøpere
På KSIs årssamling 2017 er hovedtemaet – med utgangspunkt i nytt regelverk – et dypdykk i innkjøperrollen. Men, samlingen er allerede fulltegnet, og det er ikke lenger mulig å få med flere deltakere, melder KSI. Det er imidlertid mulig å sette seg på venteliste. årssamlingen foregår i Trondheim, 10. – 11. mai 2017.
Økt konsulentbruk i helseforetakene
Helse- og omsorgsdepartementets departementsområde brukte nær 2,5 mrd på konsulenter i 2015. Helseforetakene alene brukte 1,5 mrd. 70 % av disse foretakene oppgir at det har vært en økning, ifølge Dagens Medisin.
Ikke noe mindre behov for konsulentkjøp
Med de raske samfunnsendringene vi er vitne til, er det en illusjon at det offentlige skal klare å fornye sin kunnskap like raskt som fageksperter i konsulentselskapene. Det vil derfor ikke være noe mindre behov for kjøp av konsulenttjenester de neste årene, skriver fagsjef i Abelia, Line Goplen Höfde.
Kloke innkjøp kan redde yrkesfagene
Uten kloke innkjøp bryter rekrutteringen til yrkesfagene fullstendig sammen, ifølge styreleder i Byggmesterforbundet, Åsmund Østvold, på årskonferansen til Oslo Håndverk og Industriforening. – Oslo kommune prøver å kompensere for sine ukloke innkjøp med pålegg og krav, la han til.
Effektiv logistikk er viktig
Et spennende likhetstrekk er hvor viktig effektiv logistikk er i våre anskaffelser, blogger adm. dir. Kjetil M. Istad i Sykehusinnkjøp HF. Alle varer som vi etablerer avtaler for, skal forflytte seg fra en produsent et eller annet sted på kloden, og gjennom mange ledd, ende opp på våre sykehus. En god styring og kontroll på denne kjeden er viktig.
Anker Follobane–dom
Bane NOR anker dommen fra Oslo Tingrett om tildeling av en av Follobanens fem totalentrepriser. I dommen har Tingretten fastslått at tilbudet fra entreprenøren Condotte på kontrakten «EPC Civil Oslo S» skulle vært avvist og gitt Skanska medhold i krav om positiv kontraktsinteresse på 306 millioner kroner.
Ferdig ti måneder tidligere
Den 11,1 kilometer lange strekningen på E16 fra Bagn til Bjørgovegen kan åpnes ti måneder tidligere enn det som opprinnelig var planlagt, skriver Våre Veger. Bakgrunnen er at Skanska og Statens Vegvesen, Region øst har signert en ny avtale.
Ubemannet fremtid for Sjøforsvaret
Forsvarsmateriell har inngått kontrakt med Kongsberg-gruppen for leveranse av fire komplette Hugin autonome undervannsfarkoster. Anskaffelsen av Hugin er første steg mot høyteknologisk minejakt.
Kjøper fem nye maritime patruljefly
På vegne av Forsvarsdepartementet har Forsvarsmateriell undertegnet kontrakt med amerikanske myndigheter om anskaffelse av fem P-8A Poseidon maritime patruljefly (MPA) til Forsvaret. Det første flyet lander på norsk jord i 2022 og alle flyene vil være på plass innen 2023.
Skotsk rekord–kontrakt
Skotske myndigheter har publisert sin hittil største kontraktsmulighet når det gjelder å yte tjenester til funksjonshemmede og tilskuddsmottakere som står i fare for å bli langtidsledige. Kontrakten har en verdi på nærmere 150 millioner (norske kroner).
Stadig færre tilbud pr. anskaffelse
Antallet tilbud pr. anskaffelse er de siste årene blitt færre og færre i Sverige. I mer enn halvparten av konkurransene er det nå tre eller færre tilbud. I hver sjuende konkurranse kom det bare inn ett tilbud, skriver Offentliga Affärer.
Dom – bestikkelse av offentlig ansatte
Østre Landsret i København har avsagt dom i to bestikkelsessaker. Saken gjaldt Atea, som hadde forært IPhones, iPads og annett it-utstyr til to ledende medarbeidere i Københavns kommune og hos DSB (De danske statsbaner). De to tiltalte var i perioden fra 2010 til 2012 ansatt i overordnede ledende stillinger.
Avviser miljø– og dyrevernskrav i egen lov
Vi vurderer det dithen at man ikke bør innføre en obligatorisk lovhjemmel for at svenske miljø– og dyrevernskrav skal tas i bruk i offentlige anskaffelser. Våre bærekraftskriterier for matvarer bygger på dyrking og foredlingsmetoder uansett opprinnelse– og produksjonsland, sier generaldirektør Inger Ek i Upphandlingsmyndigheten.
Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 31. mars"